6 Ekim 2021 Çarşamba

CHP, KHK’lılara göreve iade sözü verdi: Partinin seçtiği HSK üyesi 13 hakim-savcıyı ihraç etti

Hakimler ve Savcılar Kurulu(HSK), Gülen Hareketi ile iltisak ve irtibatı olduğu gerekçesiyle önceki gün 13 hakim ve savcıyı yargı kararı olmadan ihraç etti. İhraç kararına CHP kontenjanından seçilen üye Ömür Topaç da onay verdi. HSK üyesinin tavrı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KHK’lıları bir hafta içinde göreve iade sözünü tartışmaya açtı.

BOLD ANALİZ – CHP, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın katılımıyla bir süredir Türkiye genelinde KHK’lılarla ilgili toplantılar  yapıyor. KHK’lıların sorunlarını dinleyen parti, iktidara gelmelerinin ardından yaşanılan mağduriyetleri giderecekleri sözünü veriyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Ekim’de Abant’ta yaptığı açıklamada, “KHK ile görevine son verilenleri, eğer hakkında yargı kararı yoksa bir hafta içinde göreve iade edeceğiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.

Ancak icraatta CHP’nin bu tavrını tekzip eden bir gelişme yaşandı. Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu, önceki gün 13 hakim ve savcıyı Gülen Hareketi ile iltisak ve irtibatı bulunduğu gerekçesiyle yargı kararı olmadan mesleklerinden ihraç etti. CHP kontenjanından HSK’ya seçilen Yargıtay Üyesi Ömür Topaç ile İYİ Parti kontenjanından seçilen Prof. Dr. Cumhur Şahin ile Doç. Dr. Sinan Esen de, ihraç kararlarına imza attı. Bu kararla, CHP ve İYİ Parti tarafından seçilen üyeler, AKP’nin 15 Temmuz sonrası başlattığı ihraçlara destek vermiş oldu.

CHP’NİN KHK VAADİNİ YALANLAYAN İHRAÇ KARARI

Bu durum CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun iktidara geldiğinde KHK’lıları göreve iade edeceği söyleminin ne kadar samimi olduğu sorusunu gündeme getirdi. CHP’nin seçtiği HSK üyesi yargısız infaz yaparak hakim-savcı ihraç etmesi partinin KHK’lıları iade edeceği vaadini yalanladı.

İşte CHP’li ve İYİ Partili HSK üyelerinin onay verdiği ihraç kararı:

17-25’in sembolüydü: Zarrab’ın Çağlayan’a verdiği saatin fiyatı 2.5 milyon lirayı geçti

CHP, KHK’lılara göreve iade sözü verdi: Partinin seçtiği HSK üyesi 13 hakim-savcıyı ihraç etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder