6 Ekim 2021 Çarşamba

Akşener’den Erdoğan’a: Yolsuzluk batağındaki bürokratların ilham kaynağı sensin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi. Türkiye’de fakirliğin arttığını kaydeden Akşener, “Sayın Erdoğan, o atadığın bürokratlar sence kimi örnek alıyorlar? İsraf ve yolsuzluk batağına batmış bu bürokratların ilham kaynağı bizzat sensin.” dedi.

BOLD – Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan Akşener, Sayıştay denetim raporlarını değerlendirdi. Akşener, “Bu seneki raporlarda da yolsuzluk ve israf hız kesmemiş.” dedi.

Sayıştay’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın raporundaki yolsuzlukları anlatan Akşener, bakanlığın Avrasya Köprüsü geçişlerinde kur hesabını yanlış yaptığının belirlendiğini söyledi. Akşener, “Geçiş garantisini de yanlış hesaplamış. Tünelden garanti edilen 25 milyon araç yerine yalnızca 12 milyon araç geçmiş. Pek düşünceli arkadaşlar ihale sahibi şirkete 494.2 milyon lira ödemesi yapsın, millet ağlasın, yandaş gülsün diye.” ifadeleri kullandı.

BİZZAT SENSİN

Bir başka akıl dışı yolsuzluk örneğinin de Karayolları Genel Müdürlüğü’nde yaşandığını kaydeden Akşener, “Toplam maliyeti 1588 lira olarak hesapladığı bir işe tam 8 milyon 646 bin lira ödemiş. Sayın Erdoğan, o atadığın bürokratlar sence kimi örnek alıyorlar? İsraf ve yolsuzluk batağına batmış bu bürokratların ilham kaynağı bizzat sensin.” tepkisi gösterdi.

1 GÜNDE 7.9 MİLYON LİRA HARCAMIŞSIN

Sayıştay Raporları’na göre Erdoğan’ın harcamalarını da sıralayan Akşener, “Bir günde tam 7.9 milyon lira, senede ise 2.8 milyar lira harcamışsın sayın Erdoğan. 6 yıl içindeki harcamalarını da 10 katına çıkarmışsın. Şayet harcamalarını 10 katına değil bari 5 katına çıkarsaydın ne olurdu biliyor musun? Barınma sıkıntısı çekeneler hiçbir öğrencimiz olmazdı. Üretmeyi bırakan çiftçilerimiz, pandemide açıkta bıraktığın için iflas eden esnafımız olmazdı.” diye konuştu.

Dilipak da yargıdan şikayet etti: Egemenin buyruğuna göre hareket eden tetikçiler

Akşener’den Erdoğan’a: Yolsuzluk batağındaki bürokratların ilham kaynağı sensin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder