6 Ekim 2021 Çarşamba

KHK’lı genç hakim Abdülnasır Aslan koronavirüse yenildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun kararıyla 31 Ağustos 2016’da ihraç edilen 36 yaşındaki hakim Abdülnasır Aslan, bu sabah koronavirüs nedeniyle vefat etti. 

BOLD – 15 Temmuz’dan sonra ihraç edilip tutuklanan ve sonra bir süre cezaevinde kalan KHK’lı hakim Abdülnasır Aslan bu sabah koranavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Mardin Kocasırt’taki köyünde hayatına devam eden Aslan, üç çocuk babasıydı.

15 Temmuz’un ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) mesleğinden ihraç edilen Aslan’ın ölüm haberini HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından, “Vefat! KHK ihraç eski Hakim 3 çocuk babası Abdünnasır Aslan bu sabah Mardin’de Kovid’den hayatını kaybetti” ifadesiyle duyurdu.

“CEZAEVİNDE KAPTIĞI HASTALIKLAR DİRENCİNİ DÜŞÜRMÜŞTÜ”

Gergerlioğlu, eski hakimin köyünde hayvancılıkla uğraştığını belirterek, “Soğuk cezaevi yıllarından kaptığı hastalıklar direncini çok düşürmüştü. 36 yaşında hayal kırıklıklarıyla bu dünyadan ayrıldı” dedi.

Aslan’ın Konya Selçuk Üniversitesi’nde hukuk eğitimi gördüğü, Adalet Bakanlığı Adalet Akademisi koordinatörü olarak da görev yaptığı öğrenildi. İdare Mahkemesi üyesi olarak görev yapan Aslan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurumu’nun 31 Ağustos 2016 tarihli kararıyla mesleğinden ihraç edilmişti.

“Hukuk tek adalet tek, bir mahkeme heyeti, bu kadar zıt nasıl karar verebilir?

KHK’lı genç hakim Abdülnasır Aslan koronavirüse yenildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder