7 Ekim 2021 Perşembe

Fetöborsası savcısı Okan Bato Antalya’ya atandı

Arjantin’de tutuklu bulunan silahlı çete lideri Serkan Kurtuluş’un ortaya çıkardığı Fetöborsası’nın yargı ayağındaki İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına atandı.

BOLD – Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK), mazeret nedeniyle görev değişikliği talebinde bulunan ve aralarında Hakimler Savcılar Kurulu tarafından yapılan atamalarda 359 hakim ve savcının görev yeri değişti.

ANTALYA’YA SAVCI OLARAK ATANDI

Yeri değiştirilenler arasında İzmir’de kurulan Fetöborsası’nın yargı ayağındaki İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato da bulunuyor. Kararnameyle, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına getirildi.

BATO ŞANTAJ EKİBİNİN İÇERİSİNDE YER ALDI

Arjantin’de tutuklu bulunan silahlı çete lideri cihatçı Serkan Kurtuluş, Fetöborsası’nda iş adamları listesini kendisine veren savcı ve istihbarat müdürünün adını Gazeteci Cevheri Güven’e açıklamıştı. Suriye’de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi, organize suç örgütü faaliyetleri, zorla alıkoyma, yaralama, cinayet ve silah ticareti nedeniyle Interpol’ün listesinde bulunan Serkan Kurtulmuş, iş adamlarının Gülen Cemaati’ne yakın oldukları gerekçesiyle kaçırılıp, şantajla para kopartılması olayıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

BAŞLARINDA AKP’Lİ HOTAR VARDI

Kaçırdıkları iş adamlarından bazılarına işkence de yaptıklarını anlatan Kurtuluş, iş adamları listesini dönemin İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Batu ve İzmir Emniyeti İstihbarat Müdürü Kudret Dikmen’in verdiğini açıkladı. Serkan Kurtuluş, organizasyonun başında ise bir dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı ve şimdi Ege Üniversitesi Rektörü olan Nükhet Hotar’ın olduğunu söyledi.

LİSTEYİ KURTULUŞ’A OKAN BATO VERDİ

Kurtuluş, Fetöborsası olarak anılan kaçırma ve şantaj organizasyonunu şöyle anlattı: “2016 yılında bana AKP’li genel başkan yardımcısının başında olduğu grubun içindeki Okan Batu ve Kudret Dikmen bir isim listesi verdiler. O listede çok kısa bir süre içerisinde tutuklanacak olan cemaat mensubu iş adamlarının isimleri yazılıydı. Listede ismi yazılı olan iş adamlarını kaçırıp sorgulamamı istediler. Bazı iş adamları kaçırılıp sorgulandı. Bazılarına işkence yapıldı. Başsavcı Okan Batu’nun ve İstihbarat müdürünün istediği sorular sorulup videoya çekildi ve bu video görüntüleri kendilerine teslim edildi. Bir çok cemaat bağlantılı iş adamlarından yüklü miktarda paralar talep edilip alındı. Bazıları para ödediler ve ayrıca onların istediği şekilde ifade verip itirafçı oldular ve tutuklanmadılar. Bazı cemaatçi iş adamlarının da iş yerlerine yönelik silahlı saldırılar düzenletip onların korkmasını sağlayıp para ödettiler.”

Rütbesi düşük olan yüksek olandan çok ceza alıyor: İstihbarat mülkün temelidir!

Fetöborsası savcısı Okan Bato Antalya’ya atandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder