7 Ekim 2021 Perşembe

AKP’nin KHK’lıları damgalandığını kaydeden o raportör Türkiye’de

AP’de Nisan ayında kabul edilen  Türkiye İlerleme Raporunu hazırlayan Sanchez, Türkiye’ye geldi. Sancez,  hazırladığı raporla KHK’lıların Türkiye’de nasıl stigmatize  edildiğini gözler önüne sermişti.

BOLD – Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. HDP İstanbul İl binasında milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Züleyha Gülüm ile görüşen Sancez’e ekibi de eşlik etti.

Ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Gergerlioğlu, “Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Sayın Nacho Sânchez Amor ve ekibiyle HDP İstanbul İl binamızda bir görüşme yaptık. 2 saate yakın süren görüşmede partimize baskılar ve ülkedeki tüm hukuksuzlukları anlattık. Görüşmede Züleyha Gülüm vekilimiz ve İl yönetimimiz hazır bulundu” ifadelerini kullandı.

İspanyol raportör Nacho Sanchez Amor geçen Nisan ayında Türk hükumetinin ağır şekilde eleştirildiği AP Türkiye İlerleme Raporunu kaleme alan isim.

KHK’LILAR STİGMATİZE EDİLDİ

O raporda aralarında öğretmenler, doktorlar, akademisyenler de dahil olmak üzere 152 binden fazla memurun da bulunduğu geniş çaplı işten çıkarmalar için etkili bir çare bulunmamasının üzüntü verici olduğu belirtilerek; görevden alınanların hem kamuda çalışmalarının kalıcı olarak yasaklandığı hem de özel sektörde önlerine engel çıkarıldığı vurgulanıyor.

 

Raporda, KHK’lıların kendilerinin yanı sıra aileleri üzerinde de kalıcı bir sosyal ve mesleki damgalama yediği, stigmatize edildiği ve bunun yıkıcı etkileri olmaya devam ettiğine parmak basılıyor.

Olağanüstü Hal Tedbirleri Araştırma Komisyonu’nun bağımsızlık, tarafsızlık veya verimlilikten yoksun olduğu bu nedenle de etkin işleyişi hakkında güçlü şüphelerin bulunduğu kaydediliyor. Keyfi pasaport iptallerinin yaşandığı, ilgili kişilerin dolaşım özgürlüğü üzerinde gerekçelendirilmemiş bir kısıtlama koyulduğu not ediliyor. Türk makamları ihraç edilenlerin savunma haklarına saygı göstermeye ve uluslararası standartlara uygun bir değerlendirme prosedürü sağlamaya davet ediliyor.

RAPORDA YOK YOK

Raporda ayrıca, Boğaziçi olayları, HDP’ye yönelik kapatma davası, Gergerlioğlu’nun milletvekilliği ve dokunulmazlığının kaldırılması kararını ve ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi binasında tutuklanması, İstanbul Sözleşmesinden çekinilmesi, CHP’ye baskılar ve yüksek seviyede yolsuzluk da geniş yer buldu.

Erdoğan’ın Saray’daki gizli hastanesi

AKP’nin KHK’lıları damgalandığını kaydeden o raportör Türkiye’de yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder