7 Ekim 2021 Perşembe

Erdoğan: İngiltere ekonomisinden daha iyiyiz

Halk yoksulluk ve geçim derdiyle boğuşurken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin İngiltere ekonomisinden iyi olduğunu iddia etti. Ancak Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili parti yönetimine söyledikleri gerçek çıkmadı. İngiltere’de kişi başı milli gelir 43 bin 770 dolar Türkiye’de 8 bin 500 dolar.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisini krize soktuklarını bir türlü kabul etmiyor. Önceki gün AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında son günlerdeki fahiş fiyat artışı ve ekonomi de gündeme geldi.

TARIM İŞ KOOPERATİFİ MARKETLERİNİ ÖVDÜ

Cumhuriyet’in haberine göre toplantıda AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, ekonomi ile ilgili bir sunum yaptı. Tarım İş Kooperatifi marketleri ile ilgili görüşünü yinelen Erdoğan, “Enflasyon oranında düşüş olacak. İngiltere’den daha iyiyiz. İngiltere’nin ekonomisi daha kötü” dediği kaydedildi.

İNGİLTERE DÜNYANIN DÖRDÜNCÜ BÜYÜK EKONOMİSİ

Erdoğan’ın partilileri ve vatandaşı yanıltan İngiltere açıklaması şaşkınlığa sebep oldu. İnternet arama motoruna İngiltere ekonomisi yazıldığında çıkan bütün bilgeler Birleşik Krallık ekonomisinin Türkiye’den iyi olduğunu ortaya koyuyor.

İngiltere’de gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) 2.849 trilyon dolar, kişi başı milli gelir 43 bin 770 dolar. İngiltere dünyanın en büyük 5. ekonomisi.

Türkiye ekonomisi ise dünyada 18. sıradan 20. sıraya düştü. Milli Gelir 860 milyar dolarlardan, 2021 yılında 700 milyar dolarlara düştü. Kişi başına düşen milli gelir 10.600 dolarlardan, 2021 yılında 8.500 dolarlara düştü.

Konda’nın anketi: Erdoğan’ın oyu eridi, büyük çoğunluk seçimi kazanmasını istemiyor

Erdoğan: İngiltere ekonomisinden daha iyiyiz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder