4 Ekim 2021 Pazartesi

Facebook, Instagram ve Whatsapp çöktü: Kişisel veriler güvende mi?

Saatlerdir sosyal medya platformları Facebook, Instagram ve Whatsapp’a erişim sağlanamazken, 1.5 milyar Facebook kullanıcısının kişisel bilgilerinin bir hacker forumunda satışa sunulduğu iddia ediliyor.

BOLD – Dünya genelinde Facebook, Instagram ve Whatsapp’a erişim sağlanamazken; dış basında yer alan bilgilere göre Facebook kullanıcılarının verileri satışa çıktı.

Sputnik haber ajansının haberine göre, 1.5 milyardan fazla Facebook kullanıcısının kişisel bilgileri bir hacker forumunda satışa sunuldu.

New York Times ise Facebook çalışanlarının, şirket içi sistem ve iletişimin de çökmesi sebebiyle yavaş yavaş ofisten ayrılmaya başladığını yazdı.

Haberler sonrası şirkete ait hisselerin yüzde 5 değer kaybettiği de ifade edildi.

İLK AÇIKLAMA

WhatsApp, Instagram ve Facebook uygulamalarına erişimde sorun yaşanırken; Facebook konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

Facebook’tan yapılan açıklamada kullanıcılardan özür dilenirken; “Bazı kişilerin Facebook uygulamasına erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” denildi.

TWİTTER’DAN PAYLAŞIM

Saatlerdir söz konusu mecralara erişim sağlanamazken; Twitter’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. İngilizce olarak yapılan paylaşımda, “Kelimenin tam anlamıyla herkese merhaba” denildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bazı sosyal medya platformlarında dünya genelinde erişim sorunu yaşandığını ve bundan Türkiye’deki kullanıcıların da kısmen etkilendiğini bildirdi.

Cezaevinde yatan eşlerine arama kararı çıkan kadınların isyanı: Bu devlet bizimle dalga mı geçiyor?

Facebook, Instagram ve Whatsapp çöktü: Kişisel veriler güvende mi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder