4 Ekim 2021 Pazartesi

28 Şubat davasında müebbet alan generallerin infaz başvurusuna ret

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 7 eski generalin infaz ertelemesi için  Adli Tıp’a yaptığı başvuru sonuçlandı. Adli Tıp Kurumu, 7 sanığın cezaevinde kalmasına engel fiziki ve psikolojik hastalıkları olmadığına karar verdi.

BOLD –  Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası kararlarının onaması sonrası haklarında tutuklama kararı verilen emekli Orgeneral Çevik Bir’in de aralarında olduğu 14 emekli general cezaevine girmişti.

Generallerin ilerlemiş yaşları nedeniyle yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle avukatları, infaz erteleme için başvuruda bulunmuştu. ​Sağlık sorunları olan emekli generaller Çevik Bir’in de aralarında olduğu 7 general Adli Tıp kurumuna sevk edildi. Odatv’nin haberine göre, Emekli Orgeneral Çevik Bir, geçen hafta İstanbul Adli Tıp Kurumu’na mevcutlu olarak getirilerek, muayene edildi. Generallerle ilgili raporları inceleyen İstanbul Adli Tıp Kurumu, cezaevi koşullarında kalmalarına engel fiziki ve psikolojik hastalıkları olmadığına karar verdi.

Ayşe Özdoğan’ın ölümcül hastalığını bile bile cezaevine gönderenlerin isimleri belli oldu

28 Şubat davasında müebbet alan generallerin infaz başvurusuna ret yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder