7 Ekim 2021 Perşembe

Leman, Ayşe Özdoğan’ı çizdi

Günlerdir Türkiye’nin gündeminden düşmeyen 4. evre kanser Ayşe Özdoğan’ın hapiste yaşadığı hak ihlallerini karikatür dergisi Leman da gündeme getirdi. Özdoğan’ın oğluyla çizilmiş karikatürünü yayınlayan Leman, hukuksuzluğa dikkat çekti.

BOLD – Haftalık güncel olayları karikatürleriyle gündeme taşıyan Leman dergisi bu hafta, 4. evre kanser olmasına rağmen cezaevine konulan Ayşe Özdoğan’a da yer verdi.

Bu sabah sosyal medya hesabından Ayşe Özdoğan’ın oğluyla birlikte çizilmiş karikatürünü yayınlayan Leman mesajında, “Yüzde 72 engelli, 4. evre kanser hastası #ayşeözdoğan tutuklandı. Cezaevinden tekrar hastaneye kaldırılan Özdoğan’ın durumunun kötü olduğu, banyo vb. en temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı söyleniyor.” ifadelerini kullandı. 

“YAŞAM HAKKINI SAVUNDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER”

Ayşe Özdoğan’ın ablası Emine Erdem ve birçok sosyal medya kullanıcısı da Leman’a teşekkür etti. Erdem, “4.Evre kanser Hastası Kardeşim Ayşe Özdoğan sadece yaşamak istedi. Cezaevine girersem ölürüm dedi. Şimdi cezaevinde yaşayamıyor. Bir kadın, bir annenin, bir hastanın, en önemlisi bir insanın yaşam hakkını savunduğunuz için çok teşekkürler. Minnettarım.” dedi.

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası 14 Haziran 2021’de onaylanan Ayşe Özdoğan, İstanbul Adli Tıp “cezaevinde kalabilir’ raporu verdiği için 2 Ekim’de tutuklanıp Denizli T Tipi Cezaevine konuldu.

Biraz daha gayret edin öldürmenize az kaldı

Leman, Ayşe Özdoğan’ı çizdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder