6 Ekim 2021 Çarşamba

Rektör üniversitelileri fişleyip hapse attırdı, lise müdürü Erdoğan’ı taklit eden liselilere acımadı

Tutuklanan Boğaziçili öğrencileri üniversite rektörü Naci İnci’nin fişleyip şikayet ettiği ortaya çıktı. Kocaeli’de de Erdoğan’ı taklit eden lise öğrencileri hakkında idari işlem yapıldı.

BOLD – Boğaziçi Üniversitesi’nde dün gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 öğrenci bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan öğrencilerden 3’ü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer üniversitelilerin ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılması istendi.

Yaşanan gözaltının sebebinin, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin tek tek protestoya katılan üniversitelilerin isimlerini Emniyet’e vermesi olduğu ortaya çıktı.

İnci, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolarla ilgili 14 üniversite öğrencisi hakkında tehdit, hakaret, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçlarından ihbarda bulundu.

Dilekçede, öğrencilerin, üniversite yönetiminin onur, şeref ve saygınlığını ihlal ettiğini savunan İnci, “Kayyuma geçit yok”, “Kayyuma nakka” pankartlarını belirtilen suçlara delil olarak gösterdi.

Şikayet dilekçesinde, İnci’nin makam aracının önünün kesildiği ve kendisine hakaret edildiği iddia edilirken savcılığa, öğrencileri bu suçlardan cezalandırmak için kamu davası açılması talep edildi. 2 öğrenci nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

ÇAY DAĞITAN LİSELİYE TUTANAK

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın orman yangınlarından ve sellerden etkilenen bölgelere ziyareti esnasında vatandaşa çay fırlatması çok tartışıldı.

Erdoğan’ı taklit ederek sınıfta çay dağıtan öğrencilerin görüntüleri de sosyal medyada viral oldu. Kocaeli Başiskele’de bulunan Kocaeli Anadolu Lisesinde de sınıfta demlik poşet çay dağıtan öğrenciler ise idarenin ceza tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Okul idaresi tarafından ifadeleri alınan öğrencilere “Cumhurbaşkanını alaylı bir tavırla taklit ettikleri” gerekçesiyle uyarı tutanağı tutuldu.

Tutanakta, “08.50 civarında sınıf içinde sallama çay poşetlerini arkadaşlarınıza attığınız, bu davranışla Cumhurbaşkanımızı taklit ettiğiniz, bu davranışı yaparken alaylı bir tavır sergilediğiniz, bu eylemi arkadaşlarınızla daha önceden planladığınız yaptığınız açıklamadan tespit edilmiştir” denilirken ‘Okul içerisindeki düzen ve disiplini, akademik ve sosyal başarı iklimini bozacak bu ve benzeri söz, eylem ve davranışlarınızın tekrar etmemesi, tekrarında ikinci bir uyarmaya gerek olmaksızın hakkınızda disiplin işlem yapılacağı’ maddeleri öğrencilere tebliğ edildi.

Milyon dolarlık soru: Erdoğan’dan sonra?

Rektör üniversitelileri fişleyip hapse attırdı, lise müdürü Erdoğan’ı taklit eden liselilere acımadı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder