8 Ekim 2021 Cuma

AİHM’in kararına rağmen Kavala yine tahliye edilmedi

AİHM’in tahliye edilmesi gerektiği yönündeki karara rağmen iş insanı Osman Kavala bugün görülen duruşmada yine salıverilmedi. Kavala’nın avukatları, Gezi ile Çarşı davalarının birleştirilmesine ve Kavala’nın tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

BOLD – Osman Kavala hakkında ara karar açıklandı. Gezi Parkı davasında tutuklu halde yargılanan Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 26 Kasım’a ertelendi.

AVUKATLAR DAVANIN BİRLEŞTİRİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Gezi Parkı davası ve Çarşı davası Yargıtay’ın kararı doğrultusunda birleştirildi. 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık iş insanı Osman Kavala SEGBİS ile katılırken diğer tutuksuz sanıklar duruşmada hazır bulundu. Davaların birleştirilmesine itiraz eden Kavala’nın Avukatı Ali Rıza Dizdar, “Dosyaların birleştirilmesi usul hukukuna aykırıdır” dedi. Çarşı avukatlarından Ömer Kavili ise yapılanların davaya siyasi bir müdahale olduğu izlenimi verdiğini kaydetti.

MAHKEME DOSYALARIN AYRILMASINI REDDETTİ

Kavala’nın avukatı Köksal Bayraktar, “Müvekkilim açısından dosyaların ayrılmasını talep ediyorum. Hem Çarşı hem diğer davada şahıs ve olay yönünden hiçbir bağlantı yoktur. İki dava birbirinden tamamen ayrıdır. Müvekkilim için 52 kişinin yargılanacağı birbirinden farklı üç olayla yargılamaya gidiliyor. Bu hem hukuksuzdur hem de işkencedir” dedi. Savcının istediği doğrultusunda mahkeme heyeti, bozma ilamlarının içeriği, bozma ilamına uyulmaya karar verilmiş olması, celse arasında birleşmeye onay verilmiş olması nedeniyle dosyaların ayrılmamasına karar verdi.

DAVALAR YENİ BİR DELİL OLMADAN BİRLEŞTİRİLDİ

SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan Kavala da “Daha önce aralarında fiili ve hukuki bağlantı olmadığına karar verilen suçlamalar hiçbir yeni delil olmadan birleştirildi ve benimle ilgili davalar, gene hiçbir delile ve anlaşılır gerekçeye dayandırılmadan Çarşı davası ile birleştirildi. Benimle ilgili suçlamaların çarpıcı yanı, sadece herhangi bir delile dayanmıyor olmaları değildir. Bunlar mantık sınırlarını aşan komplo teorilerine dayandırılan fantastik nitelikte iddialardır” dedi.

TUTUKLULUĞUN SÜRMESİ YARGISIZ İNFAZ

Kavala, sudan bahanelerle tutukluluğumun sürdürülmesinin yargısız infaz olduğunu belirterek, “AİHM’in kararının etrafından dolanma girişimidir. Umarım, davaların birleştirilmesi, Türk yargısının karşı karşıya olduğu tehditlerin daha iyi anlaşılmasına vesile olur. Umarım ülkemizde bir daha böyle bir iddianame hazırlanmaz, böyle şey bir daha yaşanmaz” dedi.

DURUŞMA 26 KASIM’A ERTELENDİ

Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı Kavala’nın avukatı Köksal Bayraktar müvekkilinin tahliyesini istedi. Savcı mütalaasında, Kavala’nın suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, Kavala’nın ‘kuvvetli suç şüphesi ve somut delillerin olduğu’ gerekçesiyle tutukluluğuna devam kararı verdi. Duruşma 26 Kasım’a ertelendi.

 

Avrupa Konseyi AİHM’in Kavala kararlarını uygulamayan Türkiye’ye ihlal prosedürü başlattı

AİHM’in kararına rağmen Kavala yine tahliye edilmedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder