5 Ekim 2021 Salı

Önce ordu şimdi yargı: 13 hakim ve savcı ihraç edildi

Erdoğan rejiminin yargıda hazırladığı atılacaklar listesi bugün uygulanmaya başladı. Hakimler ve Savcılar Kurulu kararıyla 13 hakim ve savcı meslekten çıkarıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde belirlenen atılacaklar listesi ise ankesör ve kontörlü telefonla aranma soruşturmaları kapsamında uygulanıyor.   

BOLD ANALİZ – 5 Temmuz sonrasında TSK’dan 23 bin 500, yargıdan ise 4 bin 560 kişiyi Gülen Hareketi mensubu olma iddiasıyla atan AKP iktidarı, hazırladığı yeni listelerle TSK ve yargıdaki tasfiyelerini sürdürüyor. TSK’da belirlenen 5 bin kişilik liste ankesör ve kontörlü aranma soruşturmalarıyla meslekten atılırken, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) da  belirlenen 1000 kişilik listenin tasfiyesine başladı.

ATFEDİLEN SUÇ İRTİBAT – İLTİSAK

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Gülen Hareketine iltisak ve irtibatı nedeniyle 13 hakim ve savcının meslekten çıkarılmasına karar verdi. Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Küçükçekmece cumhuriyet savcısı Hüseyin Mısırlı, Küçükçekmece hakimi Cüneyt Azap, İzmir Vergi Mahkemesi üyesi Kemal Babaoğlu, Erzurum cumhuriyet savcısı Fatih Özalan, Bakırköy cumhuriyet savcısı Şeref Murat Erkılıç, Yargıtay tetkik hakimi Mehmet Uçar, İstanbul Anadolu cumhuriyet savcısı Rukiye Çakıcı, Kayseri cumhuriyet savcısı Tuğba Yeter Aydın, Zonguldak cumhuriyet savcısı Erdem Burak Bakırcı, İstanbul Anadolu cumhuriyet savcısı Emrah Ergün, Sakarya cumhuriyet savcısı Şerif Fidan, Elbistan cumhuriyet savcısı Ömer Aslan ve Fethiye cumhuriyet savcısı Aykut Keser, meslekten ihraç edildi.

YARGIDA BİN KİŞİLİK LİSTE HAZIRLANDI İDDİASI

Saray’a yakın Sabah gazetesinden geçen ay İlker Turak’ın imza attığı habere göre yargıda halen görev yapan bin hakim ve savcı hakkında Gülen Hareketi’ne yakınlık ididasıyla soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Ankesör kayıtları, ByLock içerikleri ve sabit hatlardan arandıkları öne sürülen hakim ve savcıların başsavcılıklarca Hakimler Savcılar Kurulu’na (HSK) bildirildiği öne sürüldü. 400’ünün soruşturması HSK Teftiş Kurulu’nda devam ederken, 600 hakim ve savcının dosyasının ihraç istemiyle HSK Genel Kurulu’na geldiği belirtildi.

TSK’DA DA 5 BİN KİŞİLİK LİSTE HAZIRLANDI

TSK’da tasfiyeler ise ankesör ve kontörlü telefonla aranma soruşturmaları kapsamında devam ediyor. Gazeteci Müyesser Yıldız, TSK içerisinde 5 bin kişilik yeni bir soruşturma hazırlandığını belirterek, hazırlanan listede “bomba” isimler bulunduğunu öne sürdü. Hazırlanan listede 34 yıl önce TSK’dan ayrılanların da bulunduğunu hatırlatan Yıldız, TSK soruşturmalarında artık ankesörle aranmanın yegane delil haline geldiğini kaydetti. Soruşturma dosyalarına delil olarak eklenen dijital veriler ve ankesörle aranmaların her türlü manipülasyona açık olduğunun altını çizen Yıldız, ankesör aranmaları konusundaki kriterlerin sıklıkla değiştirildiğini, artık her ankesörden aranan askerin olağan şüpheli sayılır olduğunu kaydetti.

Hastane hastane dolaştırılan kanserli mahkum Ayşe Özdoğan yeniden cezaevinde

Önce ordu şimdi yargı: 13 hakim ve savcı ihraç edildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder