7 Ekim 2021 Perşembe

Büyükada’daki TÜGVA krizi AKP’nin refleksini gösterdi: İktidarı kaybettiğinde neler yapacaklar?

İstanbul Büyükada İskelesi’nde Türkiye Gençlik Vakfı’na 2000 liraya kiralan mekanın tahliye gerginliğine ilişkin görüntüler, AKP’nin iktidarı kaybetmesi sonrası yaşanacaklara adeta ışık tuttu. AKP, polis gücünü de kullanarak elde ettiği rant için gerekirse çarpışacağını gösterdi. 

BOLD ANALİZ – Anketlerin büyük kısmında oy kaybı yaşadığı ortaya çıkan AKP’nin ilk seçimlerde iktidarı kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor. Büyükada İskelesi’nde yaşananlar ise AKP’nin iktidarı kaybettiğinde neler yapabileceğini göstermesi açısından önemli bulundu.

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından on yıllığına Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) verilen Büyükada İskelesi’nin üst katı, mahkeme kararlarına rağmen tahliye edilmedi. Tahliye işlemi başlatan İBB ekiplerine polis engel oldu.

MAHKEME KARARI UYGULANMIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Büyükada İskelesi’nin tahliye edilmesi ile ilgili mahkeme kararı bulunuyor. Mahkemenin tahliye kararına karşın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜGVA Vakfı, İBB’nin AKP yönetiminde olduğu dönemde aylık 2 bin liraya 2028’e kadar kiraladığı iskeleyi boşaltmamakta ısrar ediyor. Adalar Kaymakamlığı tahliye için iki kez tarih vermesine karşın tahliyeler hava koşulları gibi gerekçelerle ertelendi. İBB’nin tahliye için giden ekiplerine ise polis engel oldu.

İBB: YAPILAN USULLERE AYKIRI

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından, “Bir vakıf, Büyükada Vapur İskelesi’ni mahkeme kararına rağmen boşaltmadı, tahliye ise engelleniyor. Oysa tahliyenin önünde hiçbir hukuki engel yok. Bu vakfın İBB’ye karşı savunulması idari usullere aykırıdır. Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır” dedi.

KAFTANCIOĞLU: KAMUNUN MALINA ÇÖKME DÖNEMİ BİTTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından “Büyükada İskelesi’ne çökenler, mahkeme kararına rağmen burayı boşaltmayanlar, hukuk dışı davrananlara müdahale etmek yerine halkın haklarını koruyanları darp edenler! Kamunun malına çökme dönemi bitti! Halk mı büyük 3-5 kişi mi? Göreceğiz” paylaşımı yaptı.

İBB’Yİ İKİNCİ SEÇİMDE DEVRETTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyaset sahnesinde görünür olmasını sağlayan İBB, 25 yılın ardından el değiştirdi. 2019 yerel seçimlerinde belediyeyi CHP’li Ekrem İmamoğlu kazanmasına karşın YSK seçimi iptal etti. Yapılan ikinci seçimin ardından büyük farkla yeniden kazanan İmamoğlu koltuğa oturabildi. AKP Hükumeti ise başta imar olmak üzere belediyenin birçok yetkisini bakanlığa devretti. Belediyenin taşınmazları ise başka kurumlara devredildi.

BELEDİYEYİ DEVRETMEYEN AKP İKTİDARI DEVREDER Mİ?

AKP’nin seçimi kaybettiğinde iktidarı bırakıp bırakmayacağı ile ilgili soruya Erdoğan’ın eski danışmanlarından Karar gazetesi yazarı Akif Beki, geçen hafta köşesinden yanıt verdi. “İktidar kaybetse bırakır mı?” başlıklı yazısında Beki, “Evet, İstanbul’da ikiletti, ikiletmeden devretmedi. Ama daha ağır bir yenilgiden sonra da olsa belediyeyi devretti mi, etti. Sandıkta değişimin vakti gelip çattı mı, önünde kimse duramaz” dedi.

 

Leman, Ayşe Özdoğan’ı çizdi

Büyükada’daki TÜGVA krizi AKP’nin refleksini gösterdi: İktidarı kaybettiğinde neler yapacaklar? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder