4 Ekim 2021 Pazartesi

Twitter’da holding bilmecesi: Röntgen, Esans, Rönesans…

Pandora Papers belgeleriyle ortaya dökülen Rönesans Holding’in vergi kaçakçılığı günün olayı oldu. Sosyal medyadaysa ‘Rönesans’ yerine ‘Röntgen’ ve ‘Esans’ Holding etiketleri gündem oldu.

BOLD – Pandora Papers belgelerine göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı da yapan Rönesans Holding’in kamu projelerinden elde ettiği kârların bir kısmını vergiden kaçınmak için Virjin Adaları’na aktardığı ortaya çıktı.

Son beş yılda yaklaşık 16 milyar liralık 10 ihale alan holding, 210 milyon dolarını vergi cennetine aktardı. Holdingin patronu Erman Ilıcak’ın annesi üzerine olan Covar Trading Ltd.’nin hesaplarına 2015 yılında 105 milyon 524 bin 132 dolar girdiği görülüyor.

Aynı yıl 105 milyon 484 bin 952 doların “bağış” adı altında şirket hesabından çıktığı görülüyor. Bu bağışın nereye gittiği ise bilinmiyor.

Pandora Papers’ın ortaya çıkardığı Rönesans Holding skandalı ile ilgili haberler gün boyu basında yer aldı. Sosyal medyada ise ‘Röntgen Holding’ ve ‘Esans Holding’ etiketleri gündem oldu.

Durum sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden de kaçmadı. Bir kullanıcı, “Röntgen holding ve esans holding tagleri ile rönesans holding olayını kapatmayı mı düşünüyorlar acaba” diyerek şüphelerini dile getirdi.

DAMAT DA AYNI YÖNTEMİ KULLANDI İDDİASI

Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde sosyal medyada en çok eleştirilen siyasetçilerin başında Berat Albayrak yer alıyordu. Hemen her kur atağında ‘Berat Albayrak’ etiketi gündem olurken kısa süre sonra ‘Abdurrahim Albayrak’ etiketi gündeme giriyordu. Bot hesaplarla Twitter’daki gündemlere müdahale iddiası Berat Albayrak için de ileri sürülüyordu.

Pandora’nın kutusu açıldı! Saray’ın müteahhitti Rönesans Holding 105 milyon doları kime bağışladı

Twitter’da holding bilmecesi: Röntgen, Esans, Rönesans… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder