8 Ekim 2021 Cuma

Yandaş müteahhide 58 milyon liraya yaptırılan pist yine çatladı

Trabzon Havalimanı, pistteki çatlaklar yüzünden yine kapatıldı. Geçtiğimiz yıl pistteki bozulmanın düzeltilmesi için gizli ihale yapılmış ve 58 milyon liraya MAKYOL inşaata verilmişti. 200 gün süren onarıma rağmen pist bu yıl yine çatladı.

BOLD – Trabzon Havalimanı pistindeki çatlaklar önlenemiyor. Çatlaklar ve çökmelerin çoğalması üzerine geçtiğimiz yıl gizli bir ihale yapıldı. 58 milyon liralık onarım ihalesi AKP iktidarının en çok kamu ihalesi alan gözde müteahhitlerinden MAKYOL’a özel davetle verildi. Havalimanındaki onarım tam 200 gün sürdü.

ONARIM BİTTİ AMA ÇATLAMALAR DEVAM ETTİ

Trabzonlular rahatladı derken sorunun çözülmediği ortaya çıktı. Çünkü pistte peş peşe çatlaklar oluşmaya devam etti. 20 Ağustos’ta oluşan çatlaklar nedeniyle bütün uçuşlar durduruldu, pist kapatıldı. Geçici önlemler alındıktan sonra pist tekrar açıldı. Aynı sorun geçtiğimiz günlerde de tekrarlanınca Ulaştırma Bakanlığı pisti bir gün boyunca tamamen kapatma kararı almak zorunda kaldı. Uçaklar Ordu-Giresun Havalimanı’na yönlendirildi.

Prof. Dr. Osman Bektaş, “Yıllardan beri Karadeniz’in dalgaları havalimanının altını sürekli oya oya bu hale getirdi. Sırtımda cüppe yerine, başımda takke olsa belki sözüm tutulur, bu noktaya gelinmezdi” dedi.

AKP yurtdışında yaşayanların banka bilgilerini paylaştı: Gurbetçilerin vatandaşlığı riske girdi

Yandaş müteahhide 58 milyon liraya yaptırılan pist yine çatladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder