4 Ekim 2021 Pazartesi

Ayşe Özdoğan’ın koğuş arkadaşı: Yüzü gözü şiş ve mosmordu, onu getiren gardiyan bile ağlıyordu

İki gün önce Denizli T Tipi Cezaevine konulan 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın eski koğuş arkadaşı Zübeyde, Özdoğan’ın Antalya L Tipi Cezaevinde maruz kaldığı hak ihlallerine dair bilgi verdi. Onu gördüğü ilk anı “Yüzü gözü şişmiş ve mosmordu” diye tarif eden Zübeyde, içeride böcekli, kurtlu her türlü yemekle karşılaştıklarını ifade etti.

BOLD – Ceza infaz talebi reddedildiği için 2 Ekim 2021’de tutuklanıp Denizli T Tipi Cezaevine konulan 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın eski koğuş arkadaşı Zübeyde, onunla karşılaştığı ilk anları Mavi Medya Youtube kanalında anlattı.

23 Kasım 2019’da tıpta çok nadir görülen maksiler sinüs kanseri teşhisi konulan Ayşe Özdoğan 10 saat ameliyat geçirdikten sonra Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Aralık 2019’da tutuklanıp Antalya L Tipi Cezaevine konuldu. Yüz bölgesinden ameliyat olan Özdoğan’ın hapse girdiğinde ağzı hala dikişli, yüzü gözü mosmor ve şişmiş haldeydi.

Onu cezaevinde karşılayan gardiyanlar bile duruma şaşırmış “Yoğun bakımdan hasta mı kaçırdınız?” diye tepki göstermişti. Özdoğan, cezaevine giriş işlemleri kapsamında  o haldeyken çıplak aramadan geçirildi, fotoğrafı çekilirken düşüp bayıldı, parmak izini görevlilerin yardımıyla kağıda basabildi.

Ayşe Özdoğan bu haldeyken tutuklanmıştı.

Özdoğan’ın tutuklanması sosyal medyada tepki çekince 15 gün sonra Akdeniz Üniversitesi Adli tıp Kurumu’nun verdiği ‘cezaevinde kalamaz’ raporuyla tahliye edildi. Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Özdoğan’ın cezası 16 Haziran 2021’de onaylandı. İnfaz erteleme talebi ise 1 Ekim 2021’de İstanbul Adli Tıp’ın verdiği raporla reddedildi ve Özdoğan bir gün sonra Denizli’de anne ve babasıyla yaşadığı evden alınarak Denizli T Tipi Cezaevine konuldu.

Ayşe Özdoğan’ı 2019’da ilk tutuklandığında koğuşta karşılayan Zübeyde adlı bir genç kızdı. Ayşe Özdoğan’ın koğuşa getiren gardiyanın bile ağladığını söyleyen Zübeyde, “Yüzü gözü şişmiş, mosmor bir haldeydi. Bütün gün bir şey yemediğini ve çok üşüdüğünü söyledi. Kanser hastası olduğunu söyleyince ben dayanamayıp odama kaçtım, diğer herkes ona belli etmeden bir köşede ağlıyordu. 14 kişilik koğuşa 38. kişi olarak getirilmişti. Orada sağlıklı bir yaşam sürmesi, tedavisini sürdürmesi mümkün değildi. Hastaneye götürüldüğünde yaşadıklarını akşamleyin bize anlattığında herkes ağlıyordu.” dedi.

Özdoğan’ın kaldığı yeri ayrıntılarıyla tarif eden, böcekli, kurtlu her türlü yemekle bile karşılaştıklarını söyleyen Zübeyde’nin tanıklığının tamamı aşağıdaki videoda izlenebilir.

Ayşe Özdoğan’ın koğuş arkadaşı: Yüzü gözü şiş ve mosmordu, onu getiren gardiyan bile ağlıyordu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder