8 Ekim 2021 Cuma

İşte AKP’nin unutturmak istediği skandallar: Uyuşturucu ticareti, 128 milyar dolar, kripto para vurgunu

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası bir erken seçim öncesi büyük skandalları unutturmak istiyor. Vatandaş asgari ücretle geçinmeye çalışırken, AKP’li bürokratların 5 ayrı maaş alması, Merkez’in buharlaşan 128 milyar doları, bakanlarla fotoğrafları çıkan 2 milyar dolarlık kripto parayla yurtdışına kaçan Fatih Özer ilk akla gelenler. Sedat Peker’in AKP Hükumeti-uyuşturucu-derin devlet ilişkisine dair ifşaatları da hafızalardan silinmek isteniyor.

BOLD ANALİZ – AKP Hükumeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın unutturmak için yoğun çaba harcadığı skandalları BOLD masaya yatırdı.

DAMAT BERAT ALBAYRAK SKANDALI

Kayınpederi Erdoğan tarafından önce Enerji Bakanı ardından Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan damat Berat Albayrak Türkiye ekonomisini çökertti. Göreve geldiğinde 3 lira seviyesindeki döviz kuru 8,50 lira ya fırladı. Marketten, pazara kadar her ürüne zam üstüne zam geldi. Eskiden 100 TL’ye dolan bir pazar arabası artık 300 liraya dolmuyor. Damadın bir gece yarısı sosyal medya üzerinden istifa etmesi sonrası yaşanan devlet krizini unutturmak için Albayrak aylarca kayıp kaldı.

MERKEZ BANKASI’NIN HARCANAN 128 MİLYAR DOLARI

Ana muhalefet partisi CHP Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük finansal skandalı olarak adlandırılan 128 milyar doları unutturmamak için birçok yolu denedi. ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartları asıldı. Sosyal medyadan 128 milyar dolar ile neler yapılabileceğine dair bilgiler paylaşıldı. Ancak Erdoğan 128 milyar dolar skandalını unutturmak için her yolu denedi. Erdoğan ilk olarak paranın yerinde durduğunu söyledi. Daha sonra Kovid-19 ile mücadelede kullanıldığını belirtti. Muhalefet partileri de  128 milyar doları sorgulamayı bıraktı.

ÇİFTÇİYE HACİZ, DEMİRÖREN’E 750 MİLYON DOLARLIK KIYAK

AKP Hükumeti çiftçiye yaptığı zulmü de unutturmak istiyor. Oy deposu çiftçilerin traktör ve tarlalarını haciz eden Ziraat Bankası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın el üstünde tuttuğu Yıldırım Demirören’e kıyak üstüne kıyak yapıyor. Demirören, Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk’ü satın alması için Ziraat Bankası’nın verdiği 750 milyon dolarlık krediyi 2 yıldır ödemiyor. Çiftçiyi, asgari ücretliyi, emekliyi hemen icraya veren banka, son olarak Demirören’e borç yapılandırması imkanı sundu.

BAKANLARLA FOTOĞRAFI ÇIKAN KRİPTO TOSUNCUK

AKP’nin sonuna kadar destek verdiği dolandırıcılar da gündemden düşürüldü. Çiftlik bank adıyla on binlerce vatandaşı dolandıran Mehmet Aydın 1 milyar liraya yakın parayla yurtdışına kaçtı. Paraları bitirince Türkiye’ye teslim oldu. AKP’liler tarafından kollandığını itiraf etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile fotoğrafları yayımlanan Fatih Sezer de 22 Nisan 2021 tarihinde 2 milyar dolar kripto parayla yurtdışına kaçtı. 26 Nisan 2021 Pazartesi döneceğini açıkladı. Yurtdışındaki öğretmenleri kaçırarak Türkiye’ye getiren MİT ve Emniyet Sezer’i 5,5 aydır yakalayamadı. Dolandırdığı kişilerden birisi parasız kaldığı için intihar etti.

PEKER’İN İFŞALARINI DURDURMAK İÇİN DİPLOMASİ

AKP tarafından cezaevinden çıkarılan suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaları ise yaz aylarında dünyanın gündemine oturdu. Birleşik Arap Emirlikleri’nden videolar çeken Peker, AKP-derin devlet-mafyanın kirli ilişkilerini gözler önüne serdi. Peker, Cumhurbaşkanlığı’nın talimatıyla Cumhurbaşkanlığının özel ordusu SADAT ile Suriye’ye silah taşıdıklarını belgeleriyle paylaştı. 15 Temmuz öncesi sivillere dağıtılan silahları anlattı. AKP’li bazı bakanların uyuşturucu trafiğinden pay aldıklarını ortaya koydu. Peker’in açıklamalarının Erdoğan’ı zor durumda bıraktığı dünya gündeminde haber oldu. Erdoğan, hem Peker’i susturmak hem de anlattıklarını unutturmak için Birleşik Arap Emirlikleri’nin önüne kırmızı halılar serdi. Erdoğan’a dair açıklamalar yapamadan Peker’in ifşaları durdu.

CEZAEVİNDE ÖLÜME TERK EDİLEN MUSTAFA KABAKÇIOĞLU VE TUTSAK BEBEKLER

AKP’nin Türkiye’yi cezaevi kampüsleriyle donatması, her gün yapılan operasyonlarla muhaliflerin tutuklanması dünyanın gündemine girerken Türkiye’de sıradanlaştı. Cezaevindeki karantina koğuşunda plastik bir sandalyenin üzerinde cansız bedeni bulunan Mustafa Kabakçıoğlu dünyada yankı buldu. Anneleriyle birlikte cezaevlerindeki bebekler ve çocuklar, hasta tutuklular AKP tarafından unutturuluyor. AKP, 4. evre kanser hastası Ayşe Özdağan’ı da cezaevine atarak Anadolu insanının merhametini de unutturacak.

ORMAN YANGINLARI VE SELDEKİ ACZİYET

Devletin orman yangınlarına ve sellere müdahalesindeki acziyet de unutturuluyor. Erdoğan’ın uçak ve helikopter filosuna rağmen Türkiye Cumhuriyetinin yangın söndürme uçağının olmaması artık sorgulanmıyor. Erdoğan, yoluna devam ediyor, muhalefet seyrediyor.

F-35’leri alamayan Türkiye, ABD’ye F-16 siparişi verdi

İşte AKP’nin unutturmak istediği skandallar: Uyuşturucu ticareti, 128 milyar dolar, kripto para vurgunu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder