6 Ekim 2021 Çarşamba

Dilipak da yargıdan şikayet etti: Egemenin buyruğuna göre hareket eden tetikçiler

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay eski Başkanı İsmail Rüştü Cirit gibi Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da Doğu Perinçek’in “siyasetin köpeği” dediği yargıdan şikayet etti. Dilipak, ” Yargıçlar eğer egemenlerin buyruklarına göre hareket ediyorlarsa, onlar yargıç elbisesi giymiş tetikçilerdir” dedi.

BOLD – Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında Koronavirüs salgını tedbirlerinin hukuksuz olduğunu savunarak; tedbirler, maske zorunluluğu ve aşı uygulaması hakkında re’sen soruşturma başlattığını duyurmasının ardından görevden uzaklaştırılan Şanlıurfa Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut’un akıbetini sordu.

HAKİMLER VİCDANLARININ SESİNİ DİNLEYEREK Mİ KARAR VERİYOR?

Yargının her şey olmadığını yazan Dilipak “Yargıya gelene kadar, yasalar doğru mu, polis doğru mu, şahitler doğru şahitlik ediyor mu, savcı gerçekten lehte – aleyhte bütün delilleri, efradına cami ağyarına mani bir şekilde topluyor mu? Hakimler gerçekten kılı kırk yararcasına konuyu inceleyip, vicdanlarının sesini dinleyerek mi karar veriyorlar yoksa! Bize “adil şahitler olun” denmedi mi?” diye yazdı.

“YARGIÇ ELBİSESİ GİYMİŞ TETİKÇİLER”

Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut’un ne olduğunu soran Dilipak, “Adalet saraylarının büyüklüğü o ülkelerde adaletin gücünü göstermez her zaman. Yargıçların çokluğu da öyle. Yargı kararları da her zaman saygıyı hak etmez. Yargı kararları sonuçta yargıçların kararlarıdır. Yargıçlar eğer egemenlerin buyruklarına göre hareket ediyorlarsa, onlar yargıç elbisesi giymiş tetikçilerdir. Yasa her zaman hak olanı korumaz. Dilerim inşallah, artık HSK da, gelişmeleri takip ediyordur da, binlerce savcı arasından cesur bir kişi çıkıp, Grip’19 rezaletini sorguladı diye görevden alınmaz” dedi.

YARGITAY BAŞKANI DA YARGIDAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Eski Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, geçen yıl katıldığı TAIEX Fikri ve Sınai Mülkiyet Suçları Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada ‘yargıya güven’ ve ‘yargı bağımsızlığı’ vurgusu yaparak, “Toplumun yargıya güven duymadığı bir hukuk sisteminde, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanamaz. İnsan haklarının korunması, yüksek mesleki ve kişisel yeteneklere sahip, yargı mensuplarının varlığına bağlıdır” demişti.

BAKAN DA SARAY’A BAĞLI YARGIDAN MUZDARİP

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de geçen hafta Bursa’da Adalet Bölge Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yargıyı yargıya bırakacak bir hukuk kültürü oluşturulması gerektiğini belirterek, “Yargısız infaza herkes için karşı çıktığımız gibi yargının da yargısız infazını asla kabul etmiyoruz. Yargıyı yargıya bırakacak bir hukuk kültürünü medyasıyla, siyasetiyle, akademi ve sivil toplum kuruluşlarıyla hep beraber oluşturmamız gerekmektedir” dedi.

SARAY YARGIYA TALİMAT VERİYOR

“Siyasetin köpeği”ne dönüştürülen yargıdan şikayetler artarken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmalarda başta Selahattin Demirtaş olmak üzere gazeteci Deniz Yücel, ABD uyruklu rahip Andrew Craig Brunson, iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluklarının sürmesi için yargıya talimat vermişti. Erdoğan, yüksek yargı mensuplarıyla çay toplaması, Danıştay başkanının Erdoğan’ın önünde düğmesiz cübbesini iliklemeye çalışması tepki çekmişti.

Erdoğan, Saray’dan izlenen sosyal medya istiyor: WhatsApp yerine BİP

Dilipak da yargıdan şikayet etti: Egemenin buyruğuna göre hareket eden tetikçiler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder