5 Ekim 2021 Salı

Tayyip Erdoğan’ın Saadet’le ittifak hayali tamamen suya düştü

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi ile ittifak yapma planları vefat eden Oğuzhan Asiltürk’ün yerine Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olarak partinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu’nun seçilmesiyle tamamen suya düştü. Karamollaoğlu, AKP ile ittifak için Erdoğan’da bulunmayan özellikleri sıralaması ile dikkat çekmişti. 

BOLD ANALİZ – Saadet Partisi’nde en üst karar alma organı olan Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) başkanlığını yapan ve parti yönetiminin istememesine rağmen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ittifak görüşmelerini sürdüren Oğuzhan Asiltürk geçen hafta vefat etti. Dün toplanan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Asiltürk’ün yerine partinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu’nu getirdi.

PARTİDEKİ İKİ BAŞLILIK SONA ERDİ

1 Ekim’de hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün yerine geçecek isim belli oldu. Saadet Partisi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Yüksek İstişare Kurulu Başkanı seçildiği duyuruldu. Saadet Partisi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Oğuzhan Asiltürk Bey’in vefatı üzerine Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına, kurul üyelerinin ittifakı ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu seçilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Bu seçimle birlikte Saadet Partisi’ndeki iki başlılık da son bulmuş oldu.

AKP’NİN İTTİFAK PLANI TAMAMEN BİTTİ

Saadet Partisi’nin son seçimde aldığı yüzde 2,8’lik oy oranını kendine katmak için Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk’ü evinde ziyaret edip, Sarayı’ında ağırlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Asiltürk’ün yakınlarına ihale ve kamu kurumlarında makam vermesiyle de gündeme gelmişti. Erdoğan son olarak 19-20 Temmuz günlerinde Kıbrıs Harekatı’nın yıldönümünde Ada’ya yapılan çıkarmada Asiltürk’ü yanında götürdü. Asiltürk’ün ölümü ve yerine AKP ile ittifaka sıcak bakmayan Karamollaoğlu’nun seçilmesi Erdoğan’ın ittifak planlarını suya düşürdü.

KARAMOLLAOĞLU’NUN TALEPLERİ ERDOĞAN’DA YOK

Karamollaoğlu, daha önce yaptığı bir açıklamada cumhurbaşkanı adayında aradıkları vasıfları sıralayarak, Saadet’le ittifak planı yapan Erdoğan’a üstü kapalı olarak “hayır” cevabı vermişti. Karamollaoğlu, TV5’te katıldığı programda cumhurbaşkanı adayında aradıkları olmazsa olmaz ölçüleri sıraladı. Cumhurbaşkanı adayının adil, şeffaf, güvenilir ve denetlenebilir olması gerektiğini ifade ederek, “Adalet olmazsa olmaz… Onun için şeffaflık, onun için denetlenebilirlik, onun için güzel ahlâk… Güzel ahlâk, başka bir şey. Güzel ahlâk, senin gibi inanmayan, senin gibi düşünmeyen, senin gibi yaşamayan insanların hakkını da savunabilmekle başlar” dedi. Karamollaoğlu’nun sıraladığı ölçütlerin Erdoğan’da olmaması dikkat çekti.

“TOPLUMA İHANET ETMİŞ Mİ ETMEMİŞ Mİ, BUNLARA BAKACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı adayı ararken bu kıstaslarda aramak mecburiyetinde olduklarının altını çizen Karamollaoğlu, “Onu nasıl bulacağız? Elbette bu şahsın bugüne kadarki hayatına bakacağız. Böyle mi davranmış hayatında? İster siyasetin içinde olsun ister siyasetin dışında olsun. Ticarette kimseyi dolandırmış mı? Bir yerde sözüne sadık kalmamış mı? Kendi temsil ettiği topluma bir yerde ihanet etmiş mi, etmemiş mi? Bunlara bakacağız. ‘Nefsine hakim olacak.’ Yani ‘Her şeyi ben bilirim.’ demeyecek” dedi.

Hastane hastane dolaştırılan kanserli mahkum Ayşe Özdoğan yeniden cezaevinde

Tayyip Erdoğan’ın Saadet’le ittifak hayali tamamen suya düştü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder