9 Ekim 2021 Cumartesi

Sayıştay belediyelerdeki muhataplarına ulaşamadı: Resmi Gazeteye ilan verdi

AKP Hükumetinin, denetim yetkisini tırpanladığı Sayıştay’ın taleplerine cevap vermediği ortaya çıktı. Sayıştay belediyelere yönelik denetimlerde tespit ettiği usulsüzlüklerle ilgili yetkililere ulaşamıyor. Belediyelerde yapılan denetim sonuçlarına 2015 yılından bu yana cevap verilmiyor.

BOLD ÖZEL – Belediyelere yönelik denetimlerde sorumluluğu tespit edilen bürokratlara ulaşılamıyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun her türlü yetkisine müdahale eden İçişleri Bakanlığı Sayıştay’a cevap verilmesi için hiçbir girişimde bulunmadı. Sayıştay ulaşamadığı belediye görevlilerini Resmi Gazeteye verdiği ilanla arıyor. 2015 yılından bu yana cevap alınamayan bürokratlar için Resmi Gazete ilanına başvuruldu.

BELEDİYEDE ÇALIŞIYORLAR AMA BULUNAMIYORLAR

Muhatap bulamayan Sayıştay, hakkında Yargıtay kararı kesinleşen kişiler için mahkemelerin uyguladığı sistemin aynısını hayata geçirmek zorunda kaldı. Resmi Gazetede verilen ilanda, “Aşağıda adı soyadı yazılı sorumluların; adresleri tespit edilemediğinden, kendilerine Sayıştay ilamları tebliğ edilememiştir. Anılan sorumluların; bu ilanın Resmî Gazetede yayımı tarihinden itibaren 15 gün içinde Başkanlığımıza müracaat ederek ilamı tebellüğ etmeleri ya da açık adreslerini bildirmeleri gerekmekte olup, aksi takdirde 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre, işbu ilanla tebligat yapılmış olacaktır.” ifadeleri yer aldı.

AKP dönemine ait belediyelerde çalışan ve Sayıştay’ın mektuplar ve telefonlarla ulaşamadığı isimler şöyle:

2014-2019 yılları arasında AKP tarafından yönetilen İstanbul Esenyurt Belediyesi sorumlusu Kerem Yıldız.

2014-2019 yılları arasında CHP tarafından yönetilen İstanbul Avcılar Belediyesi harcama yetkilisi Burçin Baykal.

2014-2016 yılları arasında HDP tarafından yönetilen Mardin Büyükşehir Belediyesi harcama yetkilisi Yunus Öztürk.

2014-2019 yılları arasında AKP tarafından yönetilen Antalya Muratpaşa Belediyesi gerçekleştirme görevlisi Fatma Nalan Bilgiç ve Antalya Muratpaşa Belediyesi gerçekleştirme görevlisi Hatice Taşpınar.

Merkez Bankası’na başkan dayanmıyor: Kavcıoğlu’nun koltuğu sallanıyor

Sayıştay belediyelerdeki muhataplarına ulaşamadı: Resmi Gazeteye ilan verdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder