8 Ekim 2021 Cuma

18 yaşına giren 13 askeri okul öğrencisine gözaltı

15 Temmuz sonrası yaşları küçük olduğu için haklarında işlem yapılamayan askeri okul öğrencilerinin de bulunduğu askerlere operasyon düzenlendi. Ankara merkezli 27 ilde yapılan operasyonlarda 56 TSK mensubu hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişiler arasında 13 askeri okul öğrencisi de bulunuyor.

BOLD – Ankesör ve kontörlü telefonla arandıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmalar devam ediyor. Ankara merkezli 27 ilde Jandarma Genel Komutanlığı çalışanı 56 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişiler arasında 13 askeri okul öğrencisi bulunuyor.

LİSTE MİT TARAFINDAN HAZIRLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıklarınca Gülen Hareketi mensuplarının deşifresine yönelik çalışmalar sonucu, örgütün Jandarma Genel Komutanlığı yapılanmasında yer aldığı tespit edilen daha önce görevden uzaklaştırılmış 43 astsubay ile ilişiği kesilmiş 13 askeri öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi.

GÖZALTI YAPILAN ASKERİ OKUL ÖĞRENCİSİ SAYISI 750’Yİ GEÇTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığında çalışan daha önce görevden uzaklaştırılmış 43 astsubay ile ilişiği kesilmiş 13 askeri öğrenci olmak üzere toplam 56 kişi hakkında gözaltına alınmalarına karar verildi. 27 İlde emniyet ekiplerinin başlattığı çalışmada bir çok eve baskın yapıldı. Bu kararla birlikte bu yıl yaşı 18’e girdiği için gözaltına alınan askeri okul öğrencisi sayısı 750’yi geçti.

‘Milli yalan’ı ağzından kaçırdı

18 yaşına giren 13 askeri okul öğrencisine gözaltı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder