16 Kasım 2021 Salı

Bir tek Erdoğan mı tehlikenin farkında? AKP’de yüzde 80 sesleri

Çok istediği başkanlık sistemine 2018 yılında kavuşan Erdoğan, daha sistemin ilk yılında 50+1’den şikayetçi. Anketler AKP ve MHP’nu oluşturduğu Cumhur İttifakının bu oranı yakalamasının imkansız olduğunu gösteriyor. AKP’li Cahit Özkan ise PİAR’ın son anketine göre yüzde 39,3 oy oranı olan ittifakın gelecek seçimlerde yüzde 70-80 alacağını iddia etti.

BOLD – Anketlerde oyları hızla eridiği görülen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim planını 50+1 tartışmasıyla devreye soktu. Seçilme şansı zora giren Erdoğan, 50+1’in istikrarsızlık getirdiği algısını yaymaya başladı. Halk, 10 liranın üzerine çıkan dolardaki artış kaynaklı zamlarla korkutulacak. Saray’ın planı, “Ne pahasına olursa olsun Erdoğan’ı yeniden seçtirmek” olacak.

Yüzde 50 artı 1 tartışmaları hakkında konuşan Özkan ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ve tavrı belli. Yüzde 50 artı 1 demokrasimizin ve milletimizin temsil yetkisinin en güzel şekle kullanılabilmesinin yolu olduğundan bahisle arkasındayız. Keşke milletten yetki isteyenler yüzde 70 almayı hedefleyebilseler” dedi.

HEDEF YÜZDE 70-80

Özkan konuya ilişkin sözlerinde AKP’nin oy hedefini de açıkladı. “AK Parti olarak bizim hedefimiz yüzde 70-80’dir” diyen Özkan, “AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı olarak milletimizin bugüne kadar yüzde 80’ine yakınının oyunu almışız. Biz 2023 seçimlerinde yüzde 75’e ulaşmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI ERİYOR

İki gün önce kamuoyu ile paylaşılan PİAR Araştırmanın seçim anketi sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP’nin ve MHP’nin oy oranındaki düşüş dikkat çekti.

Cumhuriyet’teki habere göre, araştırmanın sonuçlarında, kararsızlar dağıtılmadan önce AKP’nin oy oranı yüzde 23.6 olarak belirlenirken CHP yüzde 20.5, MHP yüzde 6.7, HDP yüzde 8.9, İYİ Parti yüzde 9.6, DEVA Partisi yüzde 4.6 ve Saadet Partisi ise yüzde 1 oy oranına ulaştı. AKP ve CHP arasındaki fark yüzde 3.1 olarak belirlenirken, kararsızlar ve oy kullanmayanların oranı 22.9 olarak ölçüldü.

Kararsızlar dağıtıldığında ise AKP’nin oy oranı yüzde 30.6, CHP yüzde 26.6, MHP yüzde 8.7, HDP yüzde 11.5, İYİ Parti yüzde 12.4, DEVA Partisi yüzde 6.0 ve Saadet Partisi ise yüzde 1.3 oy oranına ulaştı.

Seçim oyununu 50+1 ile başlattı: Ne pahasına olursa olsun iktidarı istiyor

Bir tek Erdoğan mı tehlikenin farkında? AKP’de yüzde 80 sesleri yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder