20 Kasım 2021 Cumartesi

İYİ Parti’den Erdoğan’a iki haftada ikinci pas

Anketlerde oyları sürekli yükselen İYİ Parti’de iki haftada ikinci skandal patlak verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan şehit yakınına küfretti. Dün gece de Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, “Bu gece bir şey olabilir. Herkes Resmi Gazeteye baksın” açıklaması yaptı. Bütün Vatandaşlar, Resmi Gazeteye kilitlendi ancak önemli bir değişiklik yayınlanmadı. Türkkan’dan sonra Yılmaz da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İYİ Parti’yi eleştirmek için malzeme vermiş oldu.

BOLD ANALİZ – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Anadolu’daki temasları Cumhur İttifakı’nı rahatsız etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli her grup toplantısında hedefe Akşener ve partisini koyuyor. Akşener’in esnaf ve vatandaşla sohbetiyle İYİ Parti’ye ilginin arttığını gören Erdoğan bulduğu fırsatları değerlendirerek İYİ Parti’ye yönelik algı operasyonunu genişletiyor.

TEZKEREYE EVET DEMESİ DE YETMEDİ

Tüm eleştirilere rağmen AKP’nin Suriye ve Irak tezkerelerine ‘Evet’ oyu veren İYİ Parti, AKP ve Erdoğan’ın hedefi olmaktan kurtulamadı. Erdoğan, İYİ Parti mensuplarının hatalarını köpürterek gündemde tutuyor. AKP’ye yakın medya kuruluşları ve gazeteciler ise şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan konusu üzerinden İYİ Parti’ye yükleniyor. Türkkan, İYİ Parti Grup Başkanvekilliğinden istifa etmesine rağmen AKP, İYİ Parti’nin peşini bırakmıyor. Tükkan’ın dokunulmazlığını kaldırmak için düğmeye basan AKP, konuyu gündemde tutmaya devam edecek. Milliyetçi muhafazakar seçmeni İYİ Parti’den koparmayı planlayan Erdoğan’a dün gece de altın tepside yeni bir fırsat sunuldu.

DURMUŞ YILMAZ’IN PAYLAŞIMI VE RESMİ GAZETE

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, “Bu gece bir şey olabilir.” sözleri sebebiyle dün akşam saatlerinden itibaren sosyal medya yıkıldı. Yılmaz’ın sözlerinden sonra dolar 11,03 TL’den 11,27 TL’ye kadar yükselmesine yol açtı. “Gece yarısında ne olacak?” sorusuna cevap arayan vatandaşlar Resmi Gazetenin yayınlanmasını bekledi. Resmi Gazete kilitlendi. Sonunda yayınlandığında ise Yılmaz’ın öngördüğü ekonomik değişikliklerin yapılmadığı görüldü.

ERDOĞAN GOLLÜK PASI ALDI

Kulislere yansıyan bilgilere göre Yılmaz’ın açıklamaları sonrası Erdoğan’ın Resmi Gazete planı değişti. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı görevden almayı planlayan Erdoğan, dolardaki artışın faturasını İYİ Partili Durmuş Yılmaz’a yıkmak için Bakan Elvan’ın azlini erteledi. Önümüzdeki hafta Erdoğan ve ekibi Yılmaz’ın açıklamaları üzerinden propaganda yürütecek. Dolar kurundaki hızlı artışlardan muhalefet sorumlu tutulacak. Erdoğan, “Bunlar dedikoduyla doları yükseltmediler mi?” diyerek İYİ Parti’ye ikinci darbeyi indirecek. Meral Akşener’in gayretleriyle oyları artan İYİ Parti’nin bu hamleye nasıl cevap vereceği merak konusu oldu.

DURMUŞ YILMAZ TWITTER HESABINDA AÇIKLAMA YAPTI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamayla Erdoğan’a gollük pas atan İYİ Partili Yılmaz, Bugün şahsi Twitter hesabında bir açıklama yaptı. Yılmaz şunları dile getirdi: “Sadece bugüne kadar TCMB yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00’den sonra yapıldığı; hafta içinde Sayın Hazine ve Maliye Bakanı’nın (Lütfe Elvan) Para politikası hakkındaki duruşuna, ifadelerine Sn. Erdoğan’ın grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle bakanın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim.”

İYİ Parti’den Erdoğan’a iki haftada ikinci pas yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder