16 Kasım 2021 Salı

Şair Sezai Karakoç vefat etti

Türk edebiyatının önemli isimlerinden şair ve yazar Sezai Karakoç 88 yaşında hayatını kaybetti.  Diyarbakır Ergani doğumlu olan 88 yaşındaki Karakoç’un pek çok eseri ve şiiri bulunuyor.

BOLD – Muhafazakar camianın önde gelen isimlerinden şair, yazar ve siyasetçi Sezai Karakoç vefat etti. 88 yaşındaki Karakoç, 2011 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Siyasetle de ilgilenen Karakoç Diriliş Partisini kurup yönetti. 2007 yılında kapanan partinin ardından, Yüce Diriliş Partisini kurdu. Karakoç, Yüce Diriliş Partisi başkanlığını vefatına kadar sürdürdü.

Karakoç, Monna Rosa şiiriyle büyük bir hayran kitlesine kavuştu.

SEZAİ KARAKOÇ’UN HAYATI

1933’te Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğdu. Parasız yatılı okuduğu Gaziantep Lisesi’ni 1950’de bitirdi. 1955’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1956-1965 arasında Maliye müfettiş yardımcılığı ve gelirler kontrolörlüğü görevlerinde çalıştı. Temmuz 1965’te memurluktan ayrıldı.

Gazetecilik ve yayıncılık işlerine girişti. “Diriliş” dergisini aylık, haftalık bazen haftada iki kez yayınladı. 1971’den sonra kısa bir süre için Gelirler Genel Müdürlüğü’nde gelirler kontrolörlüğü yaptı. 1974 sonrası yeniden devlet memurluğu görevinden ayrılarak gazetecilik ve yayıncılığa başladı. Yeni İstiklar, Yeni İstanbul, Babıali’de Sabah, Milli Gazete’de yazılar yazdı.

Görevi icabı ile de pek çok kez Anadolu’yu gezdi ve yöre halkını yakından tanıdı. İstanbul’da diriliş dergisini kurdu. Ardından siyasete atılmaya karar verdi ve Diriliş partisini kurdu. Böylelikle siyaset hayatı başlamış oldu.

1990 yılında kurulan Diriliş partisinin ömrü 7 yıl olmuştur. Ardından 2007 yılında kapanan eski partisi üzerine yeni partisi olan Yüce Diriliş partisini kurdu.

Tahliye edilen TRT spikeri Hamza Günerigök: 1710 gün sonra yeniden merhaba

Şair Sezai Karakoç vefat etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder