18 Kasım 2021 Perşembe

Casuslukla suçlanan İsrailli çift, özel uçakla ülkelerine gönderildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektikleri iddiasıyla casuslukla suçlanıp tutuklanan İsrailli çiftin özel uçakla ülkelerine döndükleri ortaya çıktı. Daha önce de ajanlıkla suçlanan Deniz Yücel Almanya’nın, Rahip Bronson da ABD’nin baskıları sonucu serbest bırakılmıştı. 

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan İsrailli çift serbest bırakıldı. Özel bir jetle Türkiye’den ayrılırken İsrail yönetimi Erdoğan’a teşekkür etti.

SUÇLARI ÇAMLICA KULESİNDEN FOTOĞRAF ÇEKMEK

Geçen hafta Çamlıca Kulesi’ne çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğrafını çektikleri iddia edilen İsrailli çift iki ülke arasında krize neden oldu. Natalie ve Mordi Oknin’in Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiası üzerine taraflar arasında gerilim yaşanırken İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile Başbakan Naftali Bennett ortak bir açıklama yaptı. Çiftin özel bir uçakta İsrailli yetkililerle çekilmiş fotoğraflarını paylaşan Lapid ve Bennett, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

SOYLU: SİYASAL VE ASKERİ BİR SUÇ VAR

Çiftin tutuklanmasıyla ilgili bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bundan sonrası mahkeme safahatınındır. Çünkü burada siyasal ve askeri bir suç diyebileceğimiz bir değerlendirme var. Bu değerlendirme ile birlikte mahkemeler ilerleyen süreçlerde kendi kararlarını vereceklerdir” ifadelerini kullanmıştı.

DAHA ÖNCE DE TELEFONLA AJANLIKLA SUÇLANANLAR BIRAKILMIŞTI

Erdoğan rejiminin ajanlıkla suçlayıp gelen telefon sonrasında serbest bıraktığı çok sayıda isim bulunuyor. Casusluk iddialarıyla tutuklu olarak yargılanan Amerikalı Rahip Bronson, dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın Erdoğan’a yönelik “ekonomiyi çökertme” tehdidi sonrasında serbest bırakılıp ülkesine gönderildi.

“BEN BU MAKAMDA OLDUĞUM SÜRECE…”

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel de terör propagandası suçlamasıyla tutuklanmış ve hakkında 15 yıl hapis istenmişti. Almanya Başbakanı Merkel’in telefonu sonrasında Deniz Yücel tahliye edilip Alman görevliler eşliğinde özel bir uçakla Almanya’ya dönmüştü. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Deniz Yücel için “ajan provokatör” ithamında bulunmuş ve “Ben bu makamda oldukça asla iade edilmeyecek” demişti.

 

Dış politika bildiğiniz gibi: Erdoğan geçen ay kovmaya kalktığı ülkelerden vize muafiyeti istedi

Casuslukla suçlanan İsrailli çift, özel uçakla ülkelerine gönderildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder