17 Kasım 2021 Çarşamba

‘Helalleşme’ Erdoğan’ın gözünü korkuttu: CHP’ye kapatma tehdidi geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çıkışı, kalan enerjisini 50+1’i kurtarmak için kullanmaya çalışan ve seçimde sürpriz istemeyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gözünü korkuttu. AKP yanlısı yazarlar, günlerdir CHP’yi kapatma davasıyla tehdit ediyor.

BOLD – Son grup toplantısında ‘helalleşme’ konusu açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir de ‘helalleşme’ listesi açıkladı.

28 Şubat mağdurlarından 5-6 Eylül mağduru azınlıklara, Ahmet Kaya’dan 12 Eylül mağdurlarına her kesimi kapsayan uzun bir liste.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını tarihi mahiyette olarak gören de var, gereksiz olarak gören de…

Eski general Ahmet Yavuz’un, “Helalleşme iradesi sergilemesi gerekenler Cumhuriyetin toplumsal sözleşmesini çiğneyenler, hukuku hiçe sayanlar, kamu malını çarçur edenler olabilir” diyerek AKP’yi işaret etmesine Kılıçdaroğlu’ndan cevap gibi açıklama geldi:

“Hukukla helalleşmeyi karıştırmamak lazım. Onunla zaten helalleşmek imkansız. Hukuk onun hesabını soracak”

Kılıçdaroğlu çıkışını seçim kampanyası olarak görenlere de seslendi, “‘Ne güzel, muhalefet zaten kazanıyor, ne gerek vardı tüm bunlara.’ demesine hüzünlendim. Çünkü bunlar, bu söylediklerimi strateji zannediyor. Ne stratejisi? Ben gelecekte, bu ülke çocuklarının, ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum”

AKP ise Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çağrısının kendi genel başkanlığı dönemiyle sınırlı kalmasını istiyor. AKP’li Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “CHP’nin başına bir kaset kumpasıyla geldiğiniz tarihten bu zamana kadarki meselelerle ilgili toplumdan, milletten özür dileyin ve helallik isteyin” dedi.

BAHÇELİ HELALLEŞMEYE TEPKİLİ

Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den de Helalleşme çağrılarına tepki vardı: “Sayın Kılıçdaroğlu şunu bil ki hesaplaşmadan helalleşmemiz asla söz konusu olmayacak. CHP yönetimi terörist Demirtaş’la helalleşmiş cezaevinden çıkmasını istemiştir. Gerçekten de CHP yaradır, yıkımdır, Türkiye düşmanlarının taşeronudur”

AKP altında kalacağını düşündüğü ‘helalleşme’ çıkışı yüzünden CHP’ye aba altından sopa göstermeyi de ihmal etmedi.

50+1 TARTIŞMASI BAŞLADI CHP’YE DAVA TEHDİDİ GELDİ

Tartışmaların başladığı günden bu yana CHP’ye kapatma davası açılabileceği basında yer almaya başladı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Mehmet Barlas, “Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir” derken, Barlas’ı doğrulayan Nagehan Alçı da “Rejim kafa yorarsa CHP’yi kapatabilir” dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘mağdurlarla helalleşmesinden değil, zaten iyi gitmeyen oy oranlarında daha fazla düşüş görmekten korkuyor.

MİLLET İTTİFAKI’NI BÖLME HAMLESİ

Kalan enerjisini 50+1’i kurtarmak için kullanmak isteyen Erdoğan sürpriz istemiyor. AKP ve MHP kurmayları sık sık basın açıklaması yaparak “Millet İttifakının HDP ile gizli görüşme yaptığı…” iddialarını dillendirmesi ve bazı yazarların bu yönde yorum yapması “Millet İttifakını bölme hamlesi” olarak değerlendiriliyor.

Bu hamlelerin muhalefet cephesinde etkili olduğunu söylemek ise oldukça zor. Millet İttifakı’nı bölmek bir yana Erdoğan, Cumhur İttifakını ayakta tutmakta zorlanıyor.

AKP’li Şamil Tayyar’ın “50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı” sözlerine Bahçeli’den ittifakın geleceğine soru işareti bırakan açıklamalar geldi.

Erdoğan’ın da 50+1’den rahatsız olduğu biliniyor. Cemil Çiçek’in açıklamaları üzerinden Erdoğan’a mesaj veren Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin sigortası. Siz yüzde kaç isterdiniz?” diye sordu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da daha önce partisinin hükümet ortağı olmadığını söyledi.

Siyaset Bilimcilere göre, MHP’nin tavrının nedeni AKP’nin kötü ekonomi yönetiminin doğurduğu krizin partide meydana getirdiği oy kaybı.

AKP’de yeni moda ‘tövbe’ seansları

 

‘Helalleşme’ Erdoğan’ın gözünü korkuttu: CHP’ye kapatma tehdidi geldi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder