17 Kasım 2021 Çarşamba

Halkbank davasında “cash to yukarı” mı açıklanacak?

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’ndeki Halkbank davasının baş sanığı Reza Zarrab’ın verdiği gizli dosyalardan bazıları açıklanacak. Bu dosyalar arasında Zarrab’ın mahkemede “cash to yukarı” (yukarıya nakit) dediği ve adını açıklamadığı organizasyonun başındaki kişiyle ilgili dosyaların olup olmadığı ise merak ediliyor. 

BOLD –  ABD’da farklı bir kimlikle farklı bir yaşam kurduğu ortaya çıkan Reza Zarrab’ın New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde görülen davası devam ediyor. Zarrab’ın yargılama sırasında farklı zamanlarda gizlilik kaydıyla dava dosyasına konulan belgelerin bazılarının kamuya açılacağı belirtildi.

BİRÇOK BELGE DOSYADAN GÖRÜLEBİLECEK

Amerika’nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Reza Zarrab davasında, farklı zamanlarda gizlilik kaydıyla dava dosyasına konulan belgelerin bazılarının kamuya açılacağı belirtildi. Hakim Richard Berman, 1 Kasım’da savunma ve savcılığa gönderdiği mektupta, son gelişmeler çerçevesinde dava dosyasındaki bazı gizli belgeler için gizlilik kararının kaldırılmasına itirazlarının olup olmadığını sormuştu.

SAVCILIK İTİRAZ ETMEDİ

Berman’ın mektubuna taraflardan yanıt geldi. New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, geçtiğimiz gün hakim Berman’a yazdığı cevap mektubunda savunma ve savcılığın, hakimin gerekli gördüğü şekilde son gelişmelerle ilgili dosyada üzerinde gizlilik kararı bulunan bazı belgelerin kamuya açılmasına bir itirazı olmadığını belirtti.

50’YE YAKIN GİZLİ DOSYA BULUNUYOR

New York’ta aralarında Halkbank’ın da bulunduğu dokuz sanığın yargılandığı Zarrab davasında, davanın ilk başladığı 15 Aralık tarihinden itibaren gizlilik kararı konulan 50’ye yakın dosya bulunuyor. Gizlilik kararı bulunan dosyalardan hangilerinde gizlilik kararının kaldırılacağına hakim Berman karar verecek. Kasım’da gizlilik kararı kaldırılan bir belgeye göre, Zarrab’ın 2018 yılında mahkemeye kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak için başvurduğu, hakimin de başvuruyu kabul ettiği ortaya çıkmıştı.

FARKLI BİR KİMLİKLE KENDİNE YENİ BİR YAŞAM KURMUŞ

2017 yılında katıldığı Halkbank davası sonrası kayıplara karışan Reza Zarrab’ı Gazeteci Adem Yavuz Arslan, Miami’de bulmuştu. Aaron Goldsmith (Sarraf) adını alan Zarrab’ın Next Level isminde bir at çiftliği kurduğu ortaya çıkmıştı. Zarrab’ın özgürlüğüne kavuşmak için 5 milyon dolar kefalet ödediği tespit edildi.

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, 4 yıldır kayıp olan Reza Zarrab’ı buldu

Halkbank davasında “cash to yukarı” mı açıklanacak? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder