15 Kasım 2021 Pazartesi

Ülkeyi uyuşturucu cumhuriyetine çevirdiniz!

Sedat Peker’in AKP’li isimleri uluslararası uyuşturucu trafiğini yönetmek ve ülkeye uyuşturucu sokmakla suçlamasının ardından Peker’i doğrulayan pek çok olay yaşandı. Malatya’da da Uyuşturucunun artık kamu binalarında saklandığı ve satıldığı ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binasında 5 bin uyuşturucu hap ele geçirilmesinin ardından CHP’li Nurhayat Kayışoğlu, “Kimsesizlerin Kimsesi Cumhuriyetimizi uyuşturucu cumhuriyetine çevirdiniz” diyerek tepki gösterdi.

BOLD – Sedat Peker, AKP’li bazı isimlerin uluslararası uyuşturucu trafiğine aktif rol aldığına dair açıklamalarda bulunmasının üzerinden yaklaşık 8 ay geçti. Peker, Güney Amerika ülkelerinden gemilerle Türkiye’ye İzmir Limanı üzerinden sokulan uyuşturucuların özel yatlarla Ortadoğu’ya dağıtıldığını anlattı. İfşalarını delillerle ortaya koyan Peker, Temmuz 2020 tarihinde, Güney Amerika’da el konulan bir gemideki 5 ton kokainin de Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıktığını anlattı.

İfşaların ardından geçen Ağustos ayında bir zamanlar devlet büyüklerini taşıyan ATA uçağı Brezilya’da 1,3 ton kokainle yakalandı.

MALATYA’DA AKIL ALMAZ OLAY

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Malatya’da da akıl almaz bir olay yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli, Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binasında 5 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı. Malatya’nın bu tür haberlerle kirletildiğini söyleyen Ağbaba, “Başka ülkede olsa yer yerinden oynardı, bizde kimsenin kılı kıpırdamıyor, konu en az zararla kapatılmak isteniyor” dedi.

Konuyu Meclis’e taşıyan Ağbaba, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a yanıtlaması istemiyle “Malatya İl Müdürlüğü binanızda 5 bin sentetik hap bulunması başlı başına bir skandalken, kurum müdürünün halen görevde kalması da skandalın bir başka yönüdür. Bakanlığınız tarafından özel şoförü uyuşturucu ticareti yapmaktan 31 Ekim 2021 tarihinde tutuklanan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü’ne soruşturma açılmış mıdır?” sorusunu yöneltti.

Ağbaba, İl Müdürünün şoförü olduğunu belirten F.D adlı şüphelinin koruma altındaki çocuklara veya gençlere içirdiği veya sattırdığı yönündeki iddialar konusunda bakanlığın inceleme yapıp yapmadığını da sordu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, F.D.’nin iş akdinin feshedildi açıklandı. Yapılan yazılı açıklamada, “Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 30 Kasım’da F.D. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada yeşil reçeteye tabii uyuşturucu ve uyarıcı özelliği olan hap ele geçirilip, şahıs gözaltına alındığı hatırlatılırken, ayrıca yapılan sorgulamada İl Müdürlüğü bodrum katında aynı özelliklere sahip uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri sakladığı beyanı üzerine yapılan aramada söz konusu maddelere de el konuldu” denildi.

UYUŞTURUCU CUMHURİYETİ

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 5000 uyuşturucu hap ele geçiriliyor. Bakanlık bir çalışan hakkında işlem yaptığını açıklıyor. Kimsesizlerin Kimsesi Cumhuriyetimizi uyuşturucu cumhuriyetine çevirdiniz. Bir dakika durmamanız gereken koltuklarda utanmadan duruyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

 

Sedat Peker 9. videoyu yayınladı: Hakimler, savcılar, aranan adamın otelinde ne işiniz var?

Ülkeyi uyuşturucu cumhuriyetine çevirdiniz! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder