18 Kasım 2021 Perşembe

Erdoğan’ın market projesi de tutmadı: Fiyatlar durdurulamıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “piyasaları alt üst” etmekle suçladığı zincir marketlerin yerine açılması talimatını verdiği Tarım Kredi Kooperatifi marketleri projesi tutmadı. Kesilen cezalara ve artan denetimlere karşın marketlerdeki fiyat artışlarının önüne geçilemiyor.

BOLD – Doların artışı durdurulamıyor. Son haftalarda daha da hızlanan dövizdeki artış, ithal edilen birçok ürünün fiyatlarının günlük artmasına yol açılıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifi marketleri ile pahalılığı önleme projesi de tutmadı.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ ANCAK MARKETLER AÇILAMADI

Ekim ayı başında Üsküdar Kısıklı’daki Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde abur cubur alışverişi yapıp 1002 lira ödeyip fiyatlar için “gayet uygun” açıklamasında bulunan Erdoğan, 500 metrekareden az olmamak üzere Türkiye genelinde 1000 marketin açılması için talimat verdiğini açıkladı. Erdoğan’ın talimatına karşın istediği 1000 market açılamadı. Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında un, yağ ve şeker satışı sınırlandırıldı.

FAHİŞ FİYAT TİMLERİ GÖREV BAŞINDA

Halkın marketlerde günlük fiyat değişimlerine tepki göstermesi sonrası AKP Hükumeti çözümü denetimleri sıklaştırmakta buldu. Ticaret Bakanlığı tarafından kurulan fahiş fiyat timleri marketlere yönelik denetimlerini artırdı. Denetimlerin sıklaşmasına karşın döviz kurundaki yükselişin hızlanması fiyatların değişmesine yol açmaya devam ediyor.

ERDOĞAN MARKETLERİ SUÇLAMIŞTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, eylül ayı sonunda ABD ziyaretinden dönüşte yaptığı açıklamada gıda fiyatlarındaki fahiş artışlarla ilgili beş zincir marketi suçlamıştı. Erdoğan, bu marketlerin topladığı ürünle piyasaları alt üst ettiğini öne sürerken, zincir marketler ise yapılan açıklamalara tepki göstermişti.

ZİNCİR MARKETLERE CEZA DA ÇARE OLMADI

Erdoğan’ın fiyatlardaki artıştan sorumlu tuttuğu BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A101 ve Savola Gıda’ya Rekabet Kurumu 2.6 milyar lira idari para cezası kesti. BİM’e 958 milyon, A 101’e 646 milyon, Migros’a 517 milyon, Şok Marketler’e 384 milyon, CarrefourSA’ya 142 milyon lira ve Savola Gıda’ya 22 milyon lira ceza kesildi ancak bu cezalar marketlerdeki fiyat yükselmesine engel olmadı.

 

Dolar 11 lirayı gördü: Krizi çözemeyen AKP dolar alanları fişleyecek

Erdoğan’ın market projesi de tutmadı: Fiyatlar durdurulamıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder