18 Kasım 2021 Perşembe

Dolar 11 lirayı gördü: Krizi çözemeyen AKP dolar alanları fişleyecek

Yükselişini sürdüren dolar dün gece 10.96 TL ile yeni rekorunu kırdı. Merkez Bankası’nın rezervlerinin eksi olması nedeniyle de dolara müdahale edemeyen AKP Hükumeti, çareyi dolar alanları fişlemekte buldu. 100 dolar ve üzeri döviz alım-satımında kimlik şartı zorunlu oldu. 

BOLD – 12 Ekim’de döviz bürolarından yapılan tüm döviz işlemlerine kimlik tespiti şartı getiren AKP Hükumeti, şimdi de 100 dolar ve üstündeki döviz alım satımları için kimlik tespiti şart oldu. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uzmanlar bu kararın dolar satışına sınırlama olarak yorumlanabileceğini ve dövizin yükselmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

DÖVİZ İŞLEMLERİNDE KİMLİK TESPİTİ ZORUNLU OLDU

Döviz bürolarından yapılan döviz alım satım işlemlerinde kimlik tespitini zorunlu hale getiren düzenleme değiştirildi. 100 dolar altındaki işlemlerde kimlik tespiti zorunlu olmayacak. Döviz bürolarında alt ve üst limit olmadan döviz alım satımına yönelik tüm işlemlerde kimlik tespiti şartı esnetildi. Kimlik tespiti, 100 dolar ve üstündeki döviz alım satımları için şart olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni tebliği Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

DOLAR SATIŞLARINA SINIRLAMA MI GELİYOR?

Resmi Gazete’de değişiklik Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de “Tebliğin 20’nci maddesinin altıncı fıkrasında yer alan “tüm işlemlerde” ibaresi “100 ABD Doları ve/veya karşılığı Türk Lirası tutarını aşan işlemler için” şeklinde değiştirilmiştir” diye ifade edildi. Uzmanlar bu uygulamanın döviz işlemlerine sınır getirilebileceği anlamına gelebileceği ve dövizin daha da yükselmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

 

AKP’de yeni moda ‘tövbe’ seansları

Dolar 11 lirayı gördü: Krizi çözemeyen AKP dolar alanları fişleyecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder