17 Kasım 2021 Çarşamba

Hükumete perşembe uyarısı: Bu hata tarihe geçer

Ekonomist Özgür Demirtaş, faiz kararı için sabah toplanacak MB Para Politikası Kurulu’nu 200 baz yada daha fazla faiz indiriminin felaketle sonuçlanacağı konusunda uyardı.

BOLD – Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararı için yarın toplanacak. Türk lirasında yeni rekor düşük seviyelerin görüldüğü bir ortamda toplanacak kurula çok sayıda uyarı geldi.

Beklenti faizin düşürülmesi yönünde, ancak ekonomistler ve iş insanları artık iktidarın ekonomi politikalarının dalgalı seyretmesinden rahatsız.

500 BAZ İNDİRİN DE GÖRELİM

Ekonomist Özgür Demirtaş, Türkiye’nin ekonomiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan tezlerin yıllardır uygulanmaya çalışıldığını belirterek, “Türkiye, ‘Faiz Sebep Enflasyon sonuç’ gibi Akademide hiçbir yeri olmayan şeyi son 1-2 yıldır deniyor. Sonuç ortada: Büyük Enflasyon. Daha da denemek mi istiyorsunuz? Eğer kendinize güveniyorsanız. Buyurun indirin yarın faizi bir seferde 500 Baz puan sonucu hep beraber görelim” dedi.

Perşembe toplanacak kurulu ve AKP’yi uyaran Demirtaş, “Eğer yarın Merkez Bankası faizi 200 baz puan (veya daha fazla) indirirse tarihe yapılan en kötü hatalardan biri olarak geçer. Yapmayın, yapmayın!” ifadelerini kullandı.

EMİNE ERDOĞAN’IN KUZENİ DE RAHATSIZ

Rahatsızlığını dile getiren isimlerden biri de Erdoğan ailesinin içerisinden biri. Emine Erdoğan’ın kuzeni olan Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Gürsel Baran faizlerin düşürülmesi ve döviz kurundaki artışın ardından bugün yaptığı açıklamada hükümetin zıt yönde politika değiştirmesini eleştirdi.

Dünya gazetesine demeç veren ATO Başkanı Gürsel Baran “Kurun dengeye oturduğu, faizin istikrara kavuştuğu bir ortamı istiyoruz. Yüksek faiz de yüksek döviz kuru da yatırım, üretim ve ticaretin önünde engel teşkil ediyor. Merkez Bankası’nın iyi ve en doğru kararı alacağına inanıyoruz” dedi.

Oyumuz yüzde 70-80 diyen Cahit Özkan’dan dolar yorumu: Sadece 6 kat arttı

Hükumete perşembe uyarısı: Bu hata tarihe geçer yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder