16 Kasım 2021 Salı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Erdoğan onaylı 1000 kişilik atama: Listeler TÜGVA’dan mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 1.000’den fazla atama yapıldı. Atama kararları AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlandı. Daha önceki kadrolaşmalarda olduğu gibi bu isimlerin de TÜGVA’lı olup olmadığı merak ediliyor.

BOLD – TSK’dan MİT’e tüm devlet kadrolarında Erdoğan ailesinin kontrolündeki Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) yakın isimlerin atandığı Erdoğan Rejimi’nde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda 1.000’den fazla atama yapıldı. Vergi baş müfettişliklerine atanan bu isimlerin de önceki personel alım ve görevde yükseltmelerde olduğu gibi TÜGVA aracılığı ile işe alınanlar arasından seçilip seçilmediği merak ediliyor.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Gazeteci Metin Cihan, TÜGVA eski çalışanından gönderilen ve devlet içerisindeki AKP yapılanmasını ortaya koyan belgelerin bir kısmını sosyal medya hesabından paylaştı. Belgelerde AKP’nin ordu, emniyet, yargı başta olmak üzere tüm devlette kadrolaştığı ortaya çıktı. Bugün ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 1.000’den fazla atama yapıldı. Atama kararları AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmî Gazete’de yayımlandı. Yapılan atamalarla Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi başmüfettişliği, vergi müfettişliği, vergi müfettişliği yardımcılığı kadrolarında büyük değişimler meydana geldi.

ATAMALAR ERDOĞAN’IN İMZASIYLA YAPILDI

Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan 2021/529 sayılı atama kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 20 adet vergi başmüfettişi ataması gerçekleştirildi. Yine 2021/530 karar sayılı atama kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 900 adet vergi başmüfettişi ataması gerçekleştirildi. 2021/531 karar sayılı atama kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 56 adet vergi başmüfettişi ataması yapıldı.

SON YILLARDA BAKANLIĞA YAPILAN PERSONEL ALIMLARINDAN BAZILARI

Atamalarının tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi müfettişi kadrosunda yer alan isimlerden seçildi. 2015 yılında 400, 2017 yılında 300, 2018 yılında 500 uzman alan bakanlık geçen yıl ise 15 Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı, Gelir İdaresi Başkanlığına 1000 Gelir Uzmanı Yardımcısı, 500 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı ve 175 Vergi Müfettiş Yardımcısı aldı.

 

Erdoğan’ın ‘çocuk’ ikiyüzlülüğü

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Erdoğan onaylı 1000 kişilik atama: Listeler TÜGVA’dan mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder