17 Kasım 2021 Çarşamba

Euro 12 lirayı geçti, Dolar 11 TL’ye doğru yaklaşıyor

Ankara’da artan siyasi trafik ve Erdoğan’ın yarın yapılacak Merkez Bankası toplantısı öncesi faizle ilgili verdiği mesajlar sonrası Euro 12 lirayı geçti, Dolar ise 11,6o TL’nin üzerinde seyrediyor. Tüm bunların üzerine Millet İttifakı’ndan ‘acil seçim’ çağrısı geldi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Baknası’nın yarınki faiz kararı öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam” dedi.

Bu açıklamaların üstüne Ankara’da yükselen siyaset ateşi ve erken seçim söylentileri de dövizin artışını harladı. Euro 12 lirayı aştı, Dolar 11,60 TL’nin üzerinde seyrediyor.

Doların rekor kırdığı saatlerde bir görüşme gerçekleştiren Millet İttifakı üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Meral Akşer ‘acil seçim’ çağrısı yaptı.

“FAİZİ SAVUNANLA BERABER OLAMAM”

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, hem para politikası kurula hem parti teşkilatına hem de iş dünyasına mesaj gönderdi.

Erdoğan, konuşmasında “Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam… Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sözleri yarın yapılacak Merkez Bankası toplantısı öncesi Merkez Bankası’na mesaj olarak yorumlandı. Merkez Bankası’nın yarın faiz indirimine gitmesi bekleniyor.

ERDOĞAN BAHÇELİ’YLE, KILIÇDAROĞLU AKŞENER’LE GÖRÜŞTÜ

Bugün doların ateşini harlayan bid diğer etken ise Ankara’da artan siyasi hareketlilik.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçim sistemindeki yüzde 50+1 şartından rahatsızlığı son günlerde iyice gün yüzüne çıkmaya başladı. Geçen hafta Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinde bunu dile getiren Erdoğan, bugün de gazetecilere yaptığı açıklamada bu konuda meclisi işaret etmişti.

Ancak yüzde 50+1 şartının kaldırılmasına MHP lideri Devlet Bahçeli karşı çıkıyor. Hatta Bahçeli yüzde 50+1 şartının kaldırılması gerektiğini ifade eden eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i dün grup toplantısında sert şekilde eleştirdi.

Bu ortamda Erdoğan, sürpriz şekilde Bahçeli ile bugün Saray’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmenin hemen ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’ndaki ortağı İyi Parti lideri Meral Akşener ile görüşme kararı aldığını duyurdu. Kılıçdaroğlu, süpriz görüşme kararını “gündemdeki aciliyet üzerine” aldığını vurguladı.

MİLLET İTTİFAKI’NDAN ‘ACİL SEÇİM’ ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hükümete erken seçim çağrısı yaptı.

Ekonomideki gelişmeleri değerlendirmek üzere sürpriz toplantıda bir araya gelen iki lider, görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Merkez Bankası’nı TL’deki değer kaybına seyirci kalmakla eleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizlerle ilgili açıklamalarına da tepki gösterirken, “Bir an önce hükümetten çekilsinler, yönetemiyoruz desinler. Bu millete daha fazla acı çektirmesinler” dedi.Akşener de, “Sayın Genel Başkanımızın acil seçim, hemen seçim çağrısına katılıyorum. Çünkü seçimden başka çare yok” dedi. Akşener, iki partinin ekonomi kurmaylarının bir araya gelerek çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

https://boldmedya.com/2021/11/17/erdogan-501de-tartismalarinda-meclise-isaret-etti-bahceliyle-biraraya-geldi/

Euro 12 lirayı geçti, Dolar 11 TL’ye doğru yaklaşıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder