19 Kasım 2021 Cuma

Hande Fırat, Saray’ın görüşünü yazdı: Ekonomi yönetilemiyor algısı psikolojik

Emine Erdoğan’ın 50 bin dolarlık çantasını çakma diye savunan gazeteci Hande Fırat, dövizdeki rekor artışın yol açtığı krizle ilgili Saray’ın görüşünü yazdı. Fırat, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının döviz krizini ‘ekonomi yönetilemiyor yönünde psikolojik algı’ olarak gördüğünü belirtti.

BOLD – AKP’ye yakın Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrasında dolar kurunda yaşanan yükselişin nedenleriyle ilgili AKP’li yetkililerle görüştüğünü kaleme aldı.

VATANDAŞA ACI REÇETE UYGULANACAK

Yazısında AKP hükümetinin acı reçete uygulayacağını ifade eden Fırat, “Hükümet faiz indirimiyle ortaya çıkan faturanın farkında. Bu fatura göğüslenecek. Bir anlamda acı reçete şimdi uygulanacak. Ancak öyle ya da böyle, 2022 yılının zor geçeceğini söylemek yanlış olmayacaktır” ifadeleri kullandı.

HEDEF 2023 SEÇİMLERİ

Faiz indirimi politikasının nedenlerini Cumhurbaşkanlığı’ndaki üst düzey kaynaklara sorduğunu yazan Fırat, “2023 seçimlerine kadar ana hedef yatırımları arttırmak, işsizliği azaltmak ve alt gelir grubunu rahatlatmak olacak. İktidar, 2023 seçimlerine yüksek faiz, yüksek enflasyon ve yüksek işsizlik oranlarıyla gitmek istemiyor. Yatırımları arttırarak, işsizliğin azaltılması amaçlanıyor.” dedi.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ KORUNUYOR İDDİASI

Merkez Bankası’nın eksi 55 milyar dolara gerileyen rezerviyle ilgili de savunma yapan Fırat, “Son olarak Merkez Bankası’nın rezervlerinin de korunduğu belirtiliyor.” iddiasında bulundu. Erdoğan ve ekibinin büyüme ve ihracat rakamlarına güvendiğine işaret eden Fırat, “Hükümet aynı zamanda dünyada genel ekonomik tablonun da sorunlu olduğuna dikkat çekiyor. Kaynaklar Türkiye’de “ekonomi yönetilemiyor” yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını iddia ediyor. Bunun da “psikolojik” olduğu iddiasında.” dedi.

Fırat’ın değerlendirmelerine yorumlar yapan ekonomistler “Bugünün ekonomik gerçekleriyle uyuşmayan açıklamalar” tepkisi gösterdi.

Binlerce masuma yapılan zulmün destekçisi Diyanet’ten ‘kadına şiddet’ hutbesi

Hande Fırat, Saray’ın görüşünü yazdı: Ekonomi yönetilemiyor algısı psikolojik yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder