18 Kasım 2021 Perşembe

Merkez Bankası faiz indirdi, dolar rekorunu yeniledi

Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 15’e çekti. Faiz kararı öncesi 10.54 liraya kadar gerileyen dolar kuru ise faiz artışı sonrası 10.97’yi aşarak rekorunu tazeledi.

BOLD – Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini beklentiler doğrultusunda 100 baz puan indirimle yüzde 15 seviyesine indirdi. Faiz kararı öncesinde 10,54’e kadar gerileyen dolar kuru Merkez Bankası’nın politika faizini indirmesi sonrası 10,9754 seviyesini görerek rekor yeniledi.

FAİZLER 100 BAZ PUAN İNDİRİLDİ

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. TCMB politika faizini beklentiler doğrultusunda 100 baz puan indirimle yüzde 15 seviyesine indirdi. Metinde Para Politikası Kurulu’nun sınırlı alanın kullanımını Aralık ayında tamamlamayı değerlendireceği belirtildi.

ERDOĞAN: FAİZLE MÜCADELE SÜRECEK

Merkez Bankası’na daha önce birçok kez faiz indirmesi gerektiği yönünde talimatlar veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında bu yöndeki açıklamalarını sürdürerek, “Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Ben bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” ifadelerini kullanmıştı.

 

ABD’li Senatör yaptırım istedi: Türkiye İnterpol’ü en çok suistimal eden ülke

 

Merkez Bankası faiz indirdi, dolar rekorunu yeniledi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder