16 Kasım 2021 Salı

Şekere şeker gibi zam: Hükumetten diyabete büyük darbe!

Yönetim Kurulu oluşturulamadığı için zam yapılamayan temel tüketim maddelerinden şekere dün gece yüzde 25 zam geldi. Zam haberlerine alışan vatandaşlar, AKP hükumetinin ekonomi yönetimini esprili bir dille protesto etti.

BOLD – 2018 yılında yapılan özelleştirme ihaleleri ile Türkşeker’in bünyesindeki 10 şeker fabrikası özelleştirildi. Kalan 15 şeker fabrikasıyla makine fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılarak, Varlık Fonuna devredildi.

Varlık Fonu’na devredilen Türkşeker’in hangi bakanlığa bağlanacağı belli olmadığı için Yönetim Kurulu oluşturulamadı. Yönetim Kurulu oluşturulamadığı için de şeker fiyatlarına zam yapılamıyordu.

 

ZAMMIN YOLU AÇILDI

Şekere zam yapılmadığı için de artan maliyetlerden dolayı fabrikalar şeker satışlarını durdurma noktasına geldi. Türkşeker’in geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlanmasıyla birlikte şirket Yönetim Kurulu oluşturularak, şeker fiyatları da yeniden belirlendi.

Sözcü’de yer alan habere göre, girdi maliyetlerinin her geçen gün arttığını ve üretimin durma noktasına geldiğini belirten şeker fabrikaları, fabrika çıkışı 3.93 lira olan şeker fiyatına yüzde 25 zam yaptı. Türkşeker’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 3.93 liradan satılan kristal şeker fiyatı 4.91 oldu. Kristal şekerin KDV dahil fiyatı ise 5.30’a çıktı.

DİYABET KONTROL ALTINDA

Yeni zam haberi sosyal medyada da geniş yer buldu. Vatandaşlar rutin haline gelen zam haberlerini ti’ye almaya başladı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “Hükümetin şekerle mücadelesi devam ediyor” diyerek AKP’nin ekonomi yönetimiyle dalga geçti.

Bir sosyal medya kullanıcısı “Diyabet artık kontrol altında” derken, bir başka kullanıcısı ise, “Hükümetten diyabet şeker hastalığına ağır darbe” ifadelerini kullandı. İşte birbirinden eğlenceli o paylaşımlardan bazıları…

Çeyrek altın 1000 lira oldu

Şekere şeker gibi zam: Hükumetten diyabete büyük darbe! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder