16 Kasım 2021 Salı

Dolarda yeni rekor: Kurdaki iki aylık artışın maliyeti 815 milyar lirayı geçti

Eylül ayı ortalarında 8.40 lira seviyelerindeki dolar kuru hızla yükselişini sürdürerek bugün 10.21’i geçti. Dolar kurundaki bu hızlı yükselişinin 450 milyar dolar dış borcu bulunan Türkiye’ye ek maliyeti ise 815 milyar lirayı buldu.

BOLD – 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın enflasyon açıklamalarının ardından dolar ve euro kurundaki yükseliş hızlandı. Serbest piyasada dolar 10,21 euro ise, 11,62 TL’yi geçti.

DOLAR REKORUNU YENİLEDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, “Enflasyon cephesinde maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Küresel konjonktür ve yurt içi görünüm enflasyonla mücadelede son derece dikkatli olmamızı gerektiriyor” dedi. Elvan’ın açıklaması sonrası dolar rekorunu yenileyerek 10.21 seviyesini aştı. Bu hafta Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararı ile doların yükselişini sürdürmesi bekleniyor.

KURDAKİ ARTIŞ TÜRKİYE’NİN BORÇLARINI KATLIYOR

Türkiye’nin 450 milyar dolar dış borcu bulunuyor. Dolardaki her artış bu borcun daha da yükselmesine sebep oluyor. Eylül ayı ortalarında 8.40 TL seviyelerinde işlem gören dolar kuru bugünkü artışla birlikte 10.21 lira seviyelerinin de üzerine çıktı. Kurdaki iki ayda meydana gelen 1.81 liralık bu artışın Hazine’ye maliyeti 815 milyar lirayı buldu.

 

Erdoğan’ın ‘çocuk’ ikiyüzlülüğü

Dolarda yeni rekor: Kurdaki iki aylık artışın maliyeti 815 milyar lirayı geçti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder