20 Kasım 2021 Cumartesi

Kararlarına yerel mahkemelerin uymadığı AYM’nin Başkanı: Adalet bir söylem değil, eylem meselesi

Adaletle ilgili konuşan AYM Başkanı Zühtü Arslan adaletin bir söylem değil, eylem meselesi olduğunu söyledi. Arslan’ın bu sözleri akıllara bağlayıcı olmasına karşın uyulmayan AYM kararlarını getirdi.

BOLD – Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, Kazakistan’da katıldığı bir konferansta, İslam medeniyetinde adalete verilen yerle ilgili konuştu. İslam medeniyetinin köklerinde adaletin temel ilkelerinin ortaya konulduğunu belirterek, “Ama bunun çok önemli bir şartı var. Bu söylemi eyleme dönüştürmek. Hep söylüyorum adalet bir söylem meselesi değil eylem meselesidir” dedi.

KAZAK ÖĞRENCİLERE ANAYASA YARGISINI ANLATTI

AYM Başkanı Arslan ve beraberindeki heyet, Kazakistan’ın Türkistan şehrindeki Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesini ziyaret etti. Arslan burada öğrencilere Anayasa Yargısı ile ilgili konferans verdi. Konferansta, Batı dünyasında, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi gibi hastalıkların her geçen gün yayıldığına işaret ederek, “Bu mesele, batının ötekiyle sağlıklı bir ilişki kuramamasından kaynaklanıyor” dedi.

SÖZLERİ UYGULANMAYAN AYM KARARLARINI AKILLARA GETİRDİ

Arslan’ın adaletin bir söylem değil, eylem meselesi olduğunu söylemesi akıllara son yıllarda uyulmayan AYM kararlarını getirdi. Gazeteci Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararı ile Anayasa Mahkemesi’nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararına yerel mahkemeler uymamıştı.

 

İYİ Parti’den Erdoğan’a iki haftada ikinci pas

Kararlarına yerel mahkemelerin uymadığı AYM’nin Başkanı: Adalet bir söylem değil, eylem meselesi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder