18 Kasım 2021 Perşembe

Erdoğan’ın ‘camide içki içtiler’ yalanına ortak olmayan müezzin böbrek nakli bekliyor

Gezi olaylarında Bezmiâlem Valide Sultan Camisi’nde eylemcilerin bira içtiğini iddia eden Erdoğan’ı polise verdiği ifade ile yalanlayan Fuat Yıldırım’ın böbrek rahatsızlığı yüzünden diyaliz tedavisi gördüğü ve organ nakli beklediği öğrenildi.

BOLD – Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde yaşanan Gezi eylemlerine katılanları o dönem Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi’nde içki içmekle suçladı.

Erdoğan, skandal görüntülerin yakında basında yayınlanacağını da iddia etti. Fakat Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından olaylar sırasında camide görev yapan Fuat Yıldırım’ın polise verdiği ifade basına yansıdı. Yıldırım, iddiayla ilgili polise verdiği ifadede, “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” dedi.

ERDOĞAN ISRARCI

Erdoğan, Gezi olayları sonrasında zaman zaman kullandığı “Bunlar değil miydi Bezmialem Camii’nin içine bira kutularıyla giren” ifadelerini önceki gün “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında tekrarladı.

Bu sözler Fuat Yıldırım’ı yeniden gündeme getirdi. Odatv’nin röportaj yaptığı müezzinin ciddi sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi.

Yıldırım’ın kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gördüğü ve organ nakli olmayı beklediği belirtildi.

Caner Taşpınar’a konuşan Yıldırım, verdiği ifadenin ardından İstanbul Başakşehir bağlı Kayabaşı köyüne tayin edildiğini anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atamasına itiraz edip dava açan Yıldırım, bugün Karaköy’deki Arap Camii’nin müezzini olarak görev yapıyor.

Eşi lösemi hastalığını yenen Fuat Yıldırım, köy camisine atanmasıyla bazı zorluklar da yaşadı. Eşinin iyileşmesinin ardından bu kez de Yıldırım’ın kendisi sağlık sorunları yaşamaya başladı. Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım’ın sağlığına kavuşması için tek çare organ nakli.

Bülent Arınç artık bel altı vuruyor!

Erdoğan’ın ‘camide içki içtiler’ yalanına ortak olmayan müezzin böbrek nakli bekliyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder