18 Kasım 2021 Perşembe

Şakkadanak Necmettin’den dolar yorumu: Alıcısı olmazsa düşer

Ekonomist Özgür Demirtaş ile katıldığı bir programda doların yükselişini önlemek için “Şakkadanak 10 milyar dolar satarım” sözü unutulmazlar arasına giren Necmettin Batırel yeni tespitlerini paylaştı.

BOLD – Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimi kararının ardından döviz kurlarında başlayan hareketlilik sürüyor. Ekonomistler TV kanallarından 11 TL civarında olan doları geleceğini yorumluyor.

Bu ekonomistlerden biri de kamuoyunun yakından tanıdığı Necmettin Batırel. “Doların taliplisi olmazsa, alıcısı çıkmazsa mutlaka düşer” diyen Necmettin Batırel, “Bu fiyatlardan kim alır? 13 lira mı olacak? 15 lira mı olacak? 20 lira mı olacak? Bunlar hayal mahsulü rakamlar” ifadelerini kullandı.

YABANCI AKINI OLACAK

Döviz kurundaki yükselişe rağmen Türkiye’nin normal döneme doğru gittiğini savunan Batırel, “Türkiye’de önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcıların akınına uğrayacak. Bunların Türkiye’ye yatırım yapmaları herkesi harekete geçirecek. Türkiye’nin yüzde 9’luk büyümesi bekleniyor. Büyüyen ülkeye sermaye gelir” şeklinde konuştu.

BANKADA 143 MİLYAR DOLAR MEVDUAT VAR

“2022 yılı sonunda cari açık diye bir problem kalmayacak” diyen Batırel, şöyle devam etti: “Döviz piyasasında yukarı hareketlenme yok. Küçük küçük satışlar gerçekleşiyor. Satın alındığı için artık piyasalara etkisi yok. Halkın, bankalarda 143 milyar dolar parası var. Faiz getirisi cazibesini kaybettiği için Türk Lirası’na çeviriyorlar.”

ŞAKKADANAK…

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın konuğu olan Batırel, dolar kurundaki hızlı yükselişi önlemek için Merkez Bankası rezervlerini peyderpey satmayı önerdi. “Şakkadanak 10 milyar dolar satarım” diyen Batırel’e diğer konuk Özgür Demirtaş muhalefet etmişti.

Erdoğan ekonomik krizin sorumlusunu buldu: Lütfi Elvan’ı azledecek

Şakkadanak Necmettin’den dolar yorumu: Alıcısı olmazsa düşer yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder