19 Kasım 2021 Cuma

CHP Milletvekili Kaya’dan KHK’lılara: Susmayın, haykırın!

CHP’li Yıldırım Kaya, 12 Eylül’de yaşadıklarından örnek vererek KHK’lılara sesledi. Kaya, “Sizin derdiniz bizim derdimizdir. Biz 12 Eylül askeri faşist darbesinde damdan düştük. Neler yaşadığımızı, eşlerimizin, çocuklarımızın, ailelerimizin neler yaşadığını gördük. Siz de lütfen susmayın, haykırın.” dedi.

BOLD – Gazeteci Mehmet Şahin’e açıklamalarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “12 Eylül askeri faşist darbesinde cezaevinde yattığını, işkence gördüğünü ve sürgün edildiğini belirterek, “‘Susmayın, haykırın” çağrısında bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Kaya, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“KHK’lılar bu kardeşiniz 12 Eylül faşist askeri darbesinde cezaevinde yattı, işkence gördü, öğretmenlikten uzaklaştı, sürgün oldu, her türlü eziyeti gördü. Şu anda 41 yaşında olan çocuğu 6 aylıkken cezaevinde yattı. Ama bu kardeşiniz şimdi öğretmen. Şimdi milletvekili. Öğretmenlik yaptım. Milletvekilliği yaptım. Sizin derdiniz bizim derdimizdir. Biz 12 Eylül askeri faşist darbesinde damdan düştük. Neler yaşadığımızı, eşlerimizin, çocuklarımızın, ailelerimizin neler yaşadığını gördük. Siz de lütfen susmayın haykırın.”

KHK’lı polis, ‘cezaevinde kalamaz’ raporuna rağmen 7 aydır hapiste tutuluyor

CHP Milletvekili Kaya’dan KHK’lılara: Susmayın, haykırın! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder