17 Kasım 2021 Çarşamba

Dolar 10.45 ile rekor tazeledi, gözler yarınki toplantıda

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu’nun yarın açıklayacağı faiz kararı öncesi dolar rekor tazeledi. Haftaya 10 liradan başlayan dolar bugün ise 10.45’i görerek rekorunu yeniledi. Hazine’nin borçları iki günde 202 milyar lira arttı.

BOLD – Yeni haftaya rekorla başlayan ve dün üst üste zirvesini yenileyen dolar/TL bu sabah 10,45, euro ise 11,82 seviyesine çıkarak tarihi zirvesini gördü. Gözler yarın yapılacak Merkez Bankası toplantısından çıkacak faiz kararında.

EURO DA REKOR KIRDI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimine devam edeceği yönündeki beklentiler nedeniyle haftaya kayıplarla başlayan Türk Lirası 10,45’i geçerek zirvesini yeniledi. Euro ise güne 11,48’den başlarken, gün içinde 11,82 seviyesine çıkarak tarihi zirvesini gördü. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 10,26 lira, euronun satış fiyatı ise 11,63 lira olmuştu.

2 GÜNLÜK ARTIŞIN MALİYETİ 202 MİLYAR LİRA

Doların güçlendiği bu dönemde TL’nin de değer kaybetmesi nedeniyle kurdaki yükseliş durmuyor. Kasım ayında yüzde 5 yükselen kur sene başından bu yana yüzde 35’ten fazla değer kazandı. Dolar kurunun iki günde kazandığı 45 kuruşluk artışın 450 milyar dolar borcu olan Türkiye’ye maliyeti 202 milyar lira oldu.

MERKEZ’İN FAİZ İNDİRMESİ BEKLENİYOR

Piyasalarda gözler yarın yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. Piyasadaki beklenti AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın düşük faiz ısrarı nedeniyle Merkez Bankası’nın geçen aylardaki gibi faiz indirmesi bekleniyor. Piyasaların beklentisi ise 100 baz puanlık faiz indirimi. Yüzde 19.96’lık enflasyona rağmen Merkez Bankası’nın faizi düşürmesi TL’nin savunmasız kalmasına ve doların yükselmesine neden oluyor.

 

Ticari kaygıları yüzünden Uygur Türklerini mekanında istemeyen Mado’nun sahibi tarafını seçti: “Çinliyim”

Dolar 10.45 ile rekor tazeledi, gözler yarınki toplantıda yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder