15 Kasım 2021 Pazartesi

Pazardaki çürük domatesleri gösteren AKP’li vekil: “Fiyatlar makul”

Erdoğan ve Lütfü Elvan’dan sonra bir AKP’li daha fiyatları makul buldu. Pazar tezgahlarındaki çürük domateslerin bulunduğu tezgahı gösteren AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis’in paylaşımı tepki topladı.

BOLD – Gıda, enerji, akaryakıt ve sanayi ürünlerine gelen peş peşe astronomik zamlar hayat pahalılığını arttırdı. Ekmeği bile 2,5 liradan yiyen halk şikayetçi. Dolar/TL kuru ve enflasyondaki artış sürerken geçinmekte zorlanan vatandaşlar temel gıdaları daha ucuza almak için her yolu deniyor.

Son bir yılda fiyatı neredeyse 4-5 katı artan ayçiçek yağını ucuza almak isteyen vatandaşlar, kampanya yapan marketleri dolduruyor. Kampanyadaki marketler de satışları kişi başı 1 tenekeyle sınırlı tutuyor.

Fiyatı ilden ile 1 ila 1,5 TL arasında değişen halk ekmeği büfelerinin önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

ERDOĞAN: FİYALAR UYGUN

Tüm bunlara rağmen AKP’liler ve Erdoğan pahalılığa inanmıyor. Ekim ayının başında Üsküdar’daki evinin yakınındaki bir markette alışveriş yapan Tayyip Erdoğan, “Fiyatlar uygun” açıklaması yaptı.

Erdoğan, “Tabii bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Süratle, 500 metrekareden olmak üzere Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat burada yaptığım alışverişte bunu gördüm. Bundan dolayı da mutluyum” diye konuştu.

BAKAN’A GÖRE BENZİN UCUZ

Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını dolar ve euro ile ölçen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, “Akaryakıt fiyatları Avrupa’da bir euro civarında, bizde de bir euro civarında. Şu anda akaryakıt fiyatları bir doların altında” ifadesini kullandı.

AKP’Lİ VEKİL: SEBZE MEYVE FİYATLARI MAKUL

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis de sosyal medya hesabından Ankara Demetevler’deki pazar tezgahlarını paylaştı. Etiketlerin makul olduğunu söyleyen Nergis, “Ankara Demetevler ‘de pazarında sebze meyve fiyatlarını bir arkadaşım gönderdi. Fiyatlar makul” dedi.

Nergis’e takipçileri, “Pazarı kendin gez. Arkadaş gönderdi demekle olmaz” diyerek tepki gösterdi.

Paylaşılan domateslerin çürük olduğunu söyleyen bir vatandaş da Nergis’e tepki gösterdi.

Meriç’i bu sabah geçen Tenzile Karataş’a ne oldu?

Pazardaki çürük domatesleri gösteren AKP’li vekil: “Fiyatlar makul” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder