19 Kasım 2021 Cuma

TMSF, kayyum atanan firmanın ineklerini satışa çıkardı

AKP iktidarının çöktüğü mobilya sektörünün önde gelen firmalarından Alfemo’nun hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren iki şirketi TMSF tarafından satışa çıkarıldı. Satılacak hayvanlar arasında Holstein cinsi sağmal inek, buzağı ve gebe düveler bulunuyor.

BOLD – Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Gülen Hareketi’ne yakın olduğu iddiasıyla el konulan firmaları tek tek satışa çıkarıyor. Son olarak mobilya sektöründe faaliyet gösteren Alfemo’nun iştiraki için satış ilanı yayımladı. Bünyesindeki ineklerin de satılacağı şirket için 15 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

36 MİLYON LİRA BEDEL TESPİT EDİLDİ

Davulcuoğlu ailesine ait Alfemo’nun iştiraki olarak 2010 yılından beri faaliyet gösteren Yeşildağ Hayvancılık Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile Leziz Tarım Ürünleri Gıda ve Hayvancılık Sanayi Ticaret AŞ büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriyor. İzmir’in Tire ve Bayındır ilçelerindeki çiftliklerde Holstein cinsi sağmal, erkek buzağı ve gebe düveler teklif usulü ile satılacak. Yeşildağ Hayvancılık için 36 milyon lira muhammen bedel tespit eden TMSF, Leziz Tarım Ürünleri’ni ise 9 milyon 450 bin lira muhammen bedelle satacak.

DAHA ÖNCE TALİPLİ ÇIKMAMIŞTI

Resmî Gazete’de yayımlanan ilana göre, Yeşildağ Hayvancılık’ın ihalesi 15 Aralık 2021’de saat 11.00’de; Leziz Tarım Ürünleri’nin ihalesi 15 Aralık 2021’de saat 14.30’da TMSF’nin İstanbul Esentepe’deki binasında gerçekleştirilecek. İki şirketin satışı için daha önce düzenlenen ihaleler talip çıkmadığı için iptal edilmişti.

 

KHK’lı öğretmenin servis arabasına el konuldu

TMSF, kayyum atanan firmanın ineklerini satışa çıkardı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder