20 Kasım 2021 Cumartesi

Erdoğan neden Rus uçağı alamaz?

ABD, F-35 projesinden çıkardığı Türkiye’ye savaş uçağı satmıyor. Türkiye ise savaş uçaklarını Rusya’dan alabileceği yönündeki açıklamalarını sıklaştırdı. Peki Türkiye gerçekten Rusya’dan savaş uçağı alabilir mi? Gazeteci Adem Yavuz Arslan uzmanların görüşleri ışığında Türkiye’nin neden Rusya’dan savaş uçağı alamayacağını yorumladı. 

BOLD – ABD, Rusya’dan S-400 alan Türkiye’ye yaptırımlar uyguluyor. Bu kapsamda Türkiye, ortağı olduğu F-35 projesinden çıkarıldı. Türkiye, F-16 siparişi verdi ancak bu uçakların satışının da engellenmesi bekleniyor.

TÜRKİYE RUS UÇAĞI ALABİLİR Mİ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısında “Eğer ABD F 16 vermezse biz de alternatif çözümlere bakarız” dedi. Gazeteci Adem Yavuz Arslan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ardından Türkiye’nin Rusya’dan uçak alabileceğini ima eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bu açıklamasını Youtube kanalında yorumladı. Peki gerçekte durum ne? Türkiye gerçekten Rus uçağı alabilir mi? Uzmanları ne diyor? İkinci bir S 400 faciası kapıda mı? İşte Adem Yavuz Arslan’ın yorumlarıyla detaylar…

 

 

Erdoğan neden Rus uçağı alamaz? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder