18 Kasım 2021 Perşembe

Erdoğan ekonomik krizin sorumlusunu buldu: Lütfi Elvan’ı azledecek

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dolardaki yükselişle ilgili sorumluyu buldu. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı görevden almaya hazırlanıyor. Erdoğan bu hamle ile hem dolardaki sorumluluğu Elvan’a yıkacak hem de damat Berat Albayrak’ın bakanlıktaki etkinliğini arttıracak.

BOLD ANALİZ – Kısa vadede faiz indirimine sıcak bakmayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, dün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını alkışlamadı. AKP’liler, “Erdoğan, Elvan’ın Meclis Komisyonu ve İstanbul’daki sözlerine kızdı. Çok sürmez, görevden azil gelir” yorumlarında bulundu.

FAİZİ SAVUNANLARLA BERABER OLMAM

Erdoğan, Merkez Bankası’nın (MB) faiz indirimiyle ilgili “Faiz sebep, enflasyon sonuç” tezi üzerinden bu kez kendi partililerine yönelik, “Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim” dedi.

GÜNAH KEÇİSİ ELVAN OLACAK

Erdoğan’ın bu sözleriyle Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ı hedef aldı. Erdoğan’ın sözlerini AKP grubunun tamamı alkışlarken Elvan alkışlamadı. Elvan, Erdoğan’ın konuşması biter bitmez de Meclis’ten en önce ayrılan isim oldu. Aylardır istifa edeceği kulislerde konuşulan Elvan, faiz ve dolar gündeminde Erdoğan tarafından görevden azledilecek.

ALBAYRAK’IN GÖLGESİ NURETTİN NEBATİ BAKAN OLACAK

Dolardaki aşırı yükseliş ve faiz tartışmalarının faturası Elvan’a kesilecek. Yerine damat Berat Albayrak ile sık sık görüşen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati getirilecek. Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından piyasada yaşanacak kriz Elvan’ın azledilmesiyle unutturulmaya çalışılacak.

 

Merkez Bankası faiz indirdi, dolar rekorunu yeniledi

Erdoğan ekonomik krizin sorumlusunu buldu: Lütfi Elvan’ı azledecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder