6 Aralık 2019 Cuma

ABD’de “Ermeni Soykırımı” tasarısı 3. kez engellendi: Uygun zaman değil

ABD Senatosunda Ermeni Soykırımı’nın resmen tanınmasını öngören karar tasarısının oylanması Senatör Kevin Cramer tarafından engellendi. Cramer, “Türkiye’yi kızdıracak bu adım için uygun zaman olmadığını” söyledi.

BOLD – Cumhuriyetçi Senatör Kevin Cramer; Demokrat Senatör Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz’un hazırladığı ve “Ermeni soykırımının resmen tanınmasını” öngören karar tasarısının oylanmasını engelledi.

BEYAZ SARAY İSTEDİ

Cramer Senatoda yaptığı konuşmada, “ABD Başkanı Donald Trump, daha yeni Londra’daki NATO Zirvesi’nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp döndü. Şu anın bu tasarıyı geçirmek için doğru zaman olduğunu düşünmüyorum. Bu tasarı Trump yönetiminin diplomatik çabalarını baltalıyor.” ifadelerini kullandı.

Cramer’in Beyaz Saray’ın isteği üzerine böyle bir adım attığı belirtildi.

Daha önce Cumhuriyetçi Senatörler Lindsey Graham ve ardından David Perdue, söz konusu tasarının oylanmasını engellemişti. Tasarı böylece üçüncü kez engellenmiş oldu.

ABD Senatosunda yapılacak tasarı oylamalarında herhangi bir senatör, karşı görüş bildirerek oylamayı engelleyebiliyor.

ABD Temsilciler Meclisinde, 1915 Ermeni olaylarını “soykırım” olarak tanıyan ve Demokrat Vekili Adam Schiff tarafından nisan ayında sunulan bir karar tasarısı 29 Ekim’de yapılan oylamada 11’e karşı 405 oyla kabul edilmişti.

Adalet Komisyonunun ilk oturumunda 4 hukukçudan 3’ü “Trump azledilmeli” dedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder