5 Aralık 2019 Perşembe

Libya Ulusal Mutabakat Hükumeti, Rusya’yı ülkeye paralı savaşçı göndermekle suçladı

Libya’nın uluslararası ve Birleşmiş Milletler desteğine sahip hükumeti, ülkedeki iç çatışmalarda paralı Rus savaşçıların görev aldığına dair kanıtları Moskova’ya sunmak üzere topluyor.

BOLD – Libya Ulusal Mutabakat Hükumeti, Wagner Group adlı bir şirketin paralı savaşçılarını ülkedeki hükumete karşı savaş açan General Halife Hafter saflarında savaşmak üzere topraklarına gönderdiğini savunuyor.

Libya Hükumet Konseyi Başkanı Halid El Mesri, Moskova’ya teslim edilmek üzere 600 ila 800 Rus savaşçının kimlik bilgilerinin toplandığını söyledi.

El Mesri, “Bu kanıtları topladıktan sonra Rusya’ya gideceğiz ve bunları onların önlerine koyacağız ne söyleyeceklerini göreceğiz” dedi.

SEYAHAT BELGELERİ ELE GEÇİRİLDİ

El Mesri, çatışma bölgelerinde Rus savaşçılara ait cep telefonları, kişisel eşyalar ve bu kişilerin seyahat belgelerini ele geçirdiklerini söyledi.

Wagner Grup adlı şirketin Kremlin yönetimine yakın bir isim olarak tanınan Rus iş adamı Yevgeny Prigozhin’e ait olduğu biliniyor. Moskova iddiaları reddediyor.

Libya’nın uluslararası ve Birleşmiş Milletler desteğine sahip Ulusal Mutabakat Hükumeti’ni Türkiye ve Katar desteklerken, doğudaki Libya Ulusal Ordusu’na komuta eden General Halife Hafter’e Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Ürdün, Fransa ve Rusya destek veriyor.

BM Güvenlik Konseyinden Libya ambargosunu delen Türkiye, Ürdün ve Arap Emirliklerine uyarı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder