4 Aralık 2019 Çarşamba

Türkiye’den sınır dışı edilen IŞİD şüphelisi Alman kadın Frankfurt’ta gözaltına alındı

Türkiye’den dört çocuğuyla birlikte sınır dışı edilen IŞİD şüphelisi Alman vatandaşı kadın Frankfurt havalimanında gözaltına alındı. Kadının çocukları Alman Gençlik Dairesi’ne teslim edildi.

BOLD Almanya Federal Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, Almanya ve Suriye vatandaşı olduğu belirtilen Lorin S. adlı 30 yaşındaki kadın ve beraberindeki dört çocuğunun Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla Salı akşamı Frankfurt Havalimanı’na geldiği belirtildi.

Kadın hakkında Suriye’ye gitmeden önce yaşadığı Aşağı Saksonya Eyaleti’nde “Terör örgütü üyeliği” gerekçesiyle soruşturma başlatılarak yakalama kararı çıkarıldığı ve bu nedenle pasaport işlemlerinden sonra gözaltına alındığı belirtildi.

Kadının beraberindeki dört çocuğu ise Gençlik Dairesi yetkililerine teslim edildi. Çocukların ikisinin Nisan ayında ikiz olarak dünyaya geldikleri, diğerlerinin de iki ve üç yaşında olduğu açıklandı. Kadının Suriye’ye beraber gittiği kocasının ise IŞİD saflarında çatışırken öldüğü belirtildi.

ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE GİDENLERE AĞIR CEZA

Hessen Eyaleti Adalet Bakanı Eva Kühne-Hörmann, IŞİD saflarında savaşmak veya savaşçılara destek vermek amacıyla çatışma bölgelerine çocuklarıyla birlikte gidenlerin ayrıca cezalandırılmaları gerektiğini söyledi.

Kühne-Hörmann, “Çocuğunu dini açıdan aşırılık yanlısı bir şekilde eğiten, çatışma alanlarındaki sağlık tehlikelerine kasten maruz bırakan veya çocuklarını IŞİD’in eğitim yöntemlerine teslim edenlere ayrıca cezai müeyyideler uygulanmalı” diye konuştu.

IŞİD ŞÜPHELİLERİNİN SINIR DIŞI EDİLMESİ

Türkiye, yabancı IŞİD şüphelilerini ülkelerine göndermeye 11 Kasım tarihinde başlamıştı.

Türkiye kamuoyuna yansıyan bilgilere göre 11 Kasım’da bir zanlıyı, 14 Kasım’da yedi kişilik bir aileyi ve 15 Kasım tarihinde de iki kadını Almanya’ya sınır dışı etti.

19 Kasım tarihinde de Hollanda’ya iki kadın sınır dışı edilmişti. IŞİD şüphelilerinin sınır dışı edildiği ülkeler arasında Danimarka, İrlanda ve ABD de bulunuyor.

Türkiye’den sınırdışı edilen IŞİD’li İrlanda’da gözaltına alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder