7 Aralık 2019 Cumartesi

Muslera kaleye duvar ördü, Galatasaray üç puanı zor kazandı

Galatasaray evinde Alanyaspor’u 1-0 zor yendi. Belhanda’nın penaltı atışı ile öne geçen Aslan, Alanyaspor ataklarını engelleyemedi. Fernando Muslera tek başına kalesine duvar ördü ve rakibe gol şansı vermedi.

BOLD – Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray evinde Alanyaspor’u konuk etti. Sarı-Kırmızılı takım hızlı başladığı maçı zor tamamladı. Belhanda’nın penaltı golüyle rakibini 1-0 mağlup eden Galatasaray’da maçın adamı kaleci Fernando Muslera oldu. Çok net pozisyonları çıkarmayı başaran Uruguaylı file bekçisi üç puanın da kazanılmasında önemli rol oynadı. Falcao uzun bir aradan sonra forma şansı buldu. Galatasaray bu galibiyetle puanını 23’e çıkardı. Alanyaspor ise 22 puanda kaldı. Konuk ekip 21 şut girişiminden sonuç alamadı.

ASLAN İKİ HAFTADIR GALİBİYETE HASRET

Başakşehir’e mağlup olan ardından Trabzon deplasmanında da iki puan bırakan Galatasaray zirve yarışında ciddi hasar aldı. Teknik direktör Fatih Terim, Karadeniz’deki mücadele ve 90’da gelen golle takımın mücadelesinden memnun olduğunu kaydetmişti. Bu memnuniyetin bir değer kazanması için Alanyaspor karşısında alınacak üç puan önemliydi. Falcao’nun kadroda olması bile tribünlere bir heyecan getirdi. Bu sahaya da yansıdı.

GALATASARAY GOLLE BAŞLADI AMA…

Galatasaray taraftarının da büyük desteği ile maça oldukça hızlı başladı. Özellikle Ömer Bayram’ın futbol olarak ortaya koyduğu agresif oyun pozisyon olarak sahaya yansıdı. Sarı-Kırmızılı takım 5. dakikada serbest vuruştan golü buldu. Ceza sahasına yapılan ortada Adem Büyük savunmanın arısından kafayı vurarak golü attı. Ancak iki dakikalık VAR incelemesi sonrasında pozisyonun ofsayt olduğu açıklandı. Stattaki o coşku büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Ancak bu Galatasaray’ın hızını kesmedi.

ELLE OYNAMA VE PENALTI

Karşılaşmanın 19. dakikasında Galatasaray penaltı kazandı. Seri’nin ara pasıyla ceza sahasına giren Mariano topu içeri çevirdi. N’Sakala müdahale etmek isterken top elle buluşunca hakem Halil Umut Meler direk penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanmak için topu Belhanda aldı. VAR incelemesinin ardından Belhanda atışı kullanarak 20’de Sarı-Kırmızıl takımı 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Galatasaray oyun olarak üstünlüğü kurdu. 40’da belhanda 41’de Lemina ile ikinci gole çok yaklaşan Aslan’a Alanyaspor kalecisi Marafona izin veremdi. İlk yarının son bölümünde konuk ekip de etkili geldi. Ancak Muslera geçit vermedi. İlk yarı 1-0 Galatasaray’ın üstünlüğü ile tamamlandı.

ALANYA RİSK ALMAYA BAŞLADI

Maçın ikinci yarısında Galatasaray oyunu biraz daha kontrol etmeye çalıştı. İlk yarıda Alanyaspor’un kaleyi yoklayan şutları vardı. Ancak Akdeniz ekibi fırsatları sonuç olarak alamadı. Konuk ekip 60’dan sonra tüm riskleri aldı. 64’te Bakasetas’ın ceza sahasının sağ çaprazından uzak köşeye vuruşunu kaleci Muslera uzanarak çıkardı. Dönen topu önünde bulan Fernandes müsait pozisyonda kötü bir vuruş yaparak takımın golden etti.

MUSLERA DUVAR ÖRDÜ

Alanyaspor 70’te üst üste gol fırsatlarını kullanamadı. Welinton’un ortasında ceza sahasında iyi yükselen Caulker köşeye doğru vurdu. Uruguaylı kaleci müthiş uzandı ve gole izin vermedi. Ardından Salih Uçan’ın kullandığı korner vuruşunda Welinton’un arka direkte boş durumda topu kaleye gönderdi. Mariano yatarak topa müdahel ederek golü önledi. Yine aylnı köşeden kullanılan Korner’de Caulker’ın kafa vuruşunu yine Muslera çıkarmayı başardı.

TERİM FALCAO’YU SAHAYA SÜRDÜ

Alanyaspor’un baskısını da düşürmek için Fatih Terim Radamel Falcao’yu oyunu aldı. Ancak konuk ekip etkili olmaya devam etti. Muslera ise gole geçit vermedi. 81’de N’Sakala’nın sol kanattan yaptığı orta kafalardan sekerek Bammou’nun önün de kaldı. Muslera ile karşı karşıya vuruşunu yapan Bammou’ya Uruguaylı kaleci gol izni vermedi. Kalan bölümde Alanya’nın beraberlik arayışı sonuç vermedi. Sarı-Kırmızılı takım evinde çok zorlandığı mücadeleyi 1-0 kazandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder